Lübnanlılardan Facebook'a: "Güvendeyim" Butonumuz Nerede? - Son Dakika
Teknoloji

Lübnanlılardan Facebook'a: "Güvendeyim" Butonumuz Nerede?

Lübnanlılardan Facebook\'a: "Güvendeyim" Butonumuz Nerede?

Lübnanlı vatandaşlar Paris'te yaşanan terör saldırısı sonrası Facebook'un tutumunu eleştiriyor.

15.11.2015 12:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Emre Çetinkaya - -

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz gün Fransa'nın başkenti Paris'te eş zamanlı olarak silahlı ve bombalı saldırılar gerçekleştirilmiş ve en az 128 kişi saldırı sonrası hayatını kaybetmişti. Bunun yanında bu büyük çaplı saldırı sonrası yüzlerce kişi de yaralanmıştı.


Bu olayın ardından Facebook geçtiğimiz gün Fransa'da "Güvendeyim" butonunu devreye sokmuştu. Bu buton ile Paris'te yaşayan kullanıcılar, yakınlarına "Güvendeyim" mesajı verebiliyorlardı.


Fransa'da yaşanan terör saldırısından 1 gün önce de Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta bir terör saldırısı gerçekleşmiş ve 40 kişi hayatını kaybetmişi 200'den fazla kişi de yaralanmıştı. Bu saldırıyı da IŞİD üstlenmişti. Ancak Facebook, Lübnan'da yaşanan terör saldırısının ardından "Güvendeyim" butonu ya da destek için "bayraklı profil fotoğrafı" özelliğini devreye sokmadı.


Bunun üzerine dünden itibaren özellikle sosyal medya üzerinden Lübnanlı vatandaşlar Facebook'a soruyor; "Güvendeyim" butonumuz nerede?


Öte yandan Ankara'da yaşanılan terör saldırısı sonucu 102 vatandaşımız hayatını kaybetmişti ancak Facebook bu olay sonrası da herhangi şey yapmamıştı. Aynı terör örgütünün yaptığı katliamlardan sonra sadece Fransa için seferber olan Facebook ikiyüzlü olmakla suçlanıyor.


Konuyla ilgili atılan tweet'lerden bazıları;





Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Lübnanlılardan Facebook'a: 'Güvendeyim' Butonumuz Nerede? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ToRNaDo: Kullanmayin FACEBOOK kardesim bu kadar basit 7 den 70 FACEBOOK KULLANIYOR TURKIYE HESAPLARINIZI KAPATIN FACEBOOK PROTESTO EDIN 0 0 Yanıtla

Advertisement