Microsoft, 30 Milyon Dolara N-Trig'i Satın Aldı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Microsoft, 30 Milyon Dolara N-Trig'i Satın Aldı

Microsoft, 30 Milyon Dolara N-Trig\'i Satın Aldı
02.05.2015 18:47

Microsoft, dokunmatik ekran ve dijital kalem konusunda üretim gerçekleştiren İsrail firması N-Trig'i aldı.

Furkan Yaldız - -

Cuma günü Microsoft, dijital kalem teknolojileri geliştiren N-Trig adlı şirketi satın aldığını resmen açıkladı. Surface Pro 3 ve Surface 3 için Stylus kalemler üreten N-Trig şirketinin 2008 yılından beri Microsoft ile ortaklığı bulunuyor. Güvenilir kaynaklar tarafından gelen son bilgilere göre söz konusu iki şirket büyük bir anlaşma yaptı.


İsrail merkezli N-Trig ve Microsoft arasında gerçekleşen anlaşmanın şartları hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak Wall Street Journal'a göre Microsoft, yaklaşık 30 milyon dolar karşılığında N-Trig'in %6'lık bir hissesini satın aldı. 1999 yılında kurulan N-Trig şirketi, hem dokunmatik ekran hem de dijital kalemler için birçok teknoloji geliştirdi. Bir zamanlar Lenovo ve Sony ile işbirliği yapan ve yaklaşık 150 kişiyi istihdam eden şirkete ait 100'den fazla teknoloji patenti bulunuyor.


Öte yandan bazı kaynaklar Şubat ayında Microsoft'un N-Trig ile yakından ilgilendiğini yazmıştı. Gerçekleşen anlaşma sayesinde Microsoft, geliştireceği tabletlerinde yeni Stylus kalem teknolojilerine yer verilebilir.



Furkan Yaldız - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Microsoft, 30 Milyon Dolara N-Trig'i Satın Aldı - Son Dakika


Advertisement