Milyarder Yatırımcının Tweet'i Apple Hisselerini Yükselişe Geçirdi - Son Dakika
Teknoloji

Milyarder Yatırımcının Tweet'i Apple Hisselerini Yükselişe Geçirdi

Milyarder Yatırımcının Tweet\'i Apple Hisselerini Yükselişe Geçirdi

Milyarder yatırımcı Carl Icahn'ın geçtiğimiz gün attığı tweet, Apple hisselerini yükselişe geçirdi.

15.08.2013 12:00

Emre Çetinkaya - - Hatırlarsanız geçtiğimiz gün Oracle CEO'su Larry Ellison, Apple'ın geleceğini Steve Jobs olmadan hiç parlak görmediğini söylemişti. Aslına bakılırsa böyle düşünen tek kişi de Ellison değil. Birçok kişi Apple'ın önümüzdeki yıllarda büyük bir düşüşe geçeceğini düşünüyor. Ama tersini düşünenler de yok değil. Geçtiğimiz gün Apple'a büyük bir yatırım yaptığını açıklayan milyarder yatırımcı Carl Icahn da bunlardan birisi.

Apple'ın şu an olması gerekenden düşük bir değere sahip olduğunu belirten Icahn'ın resmi Twitter hesabından yapmış olduğu büyük yatırımı duyurmasının ardından ise Apple hisseleri önemli bir yükselişe geçti. 1 milyar doların üzerinde değere sahip Apple hissesi satın alan Icahn, bu durumu duyuran tweet'inin ardından Apple hisseleri yüzde 4.75 oranında değer kazandı. Bununla birlikte şirketin toplam piyasa değeri 17.1 milyar dolar yükseldi.

Aslına bakılırsa milyarder yatırımcının bu hamlesi oldukça yerinde görülüyor. Çünkü önümüzdeki ay Apple, iPhone etkinliğini gerçekleştirecek ve çok büyük bir ihtimalle Apple'ın hisseleri uçuşa geçecektir. Mesela geçtiğimiz yıl, şu an 490 dolar seviyesinde olan Apple hisseleri iPhone etkinliği sonrası 705 doları görmüştü.

Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Milyarder Yatırımcının Tweet'i Apple Hisselerini Yükselişe Geçirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement