![Daha fazla hangarda tutamadılar: Hürjet de piste çıkıp taksi yaptı! [Video]](https://foto.sondakika.com/haber/2023/03/19/daha-fazla-hangarda-tutamadilar-hurjet-de-pis-15706554_amp.jpg)
Bu hafta savunma sanayii alanında peş peşe güzel haberler alıyoruz. İlk olarak beşinci nesil jet avcı uçağı olan Milli Muharip Uçak (MMU-TF-X) hangardan çıktı, motor çalıştırdı ve taksi yaptı. Ardından bir anlamda öncülü olan jet eğitim ve yakın hava destek uçağı Hürjet hangardan piste çıktı ve taksi yaptı.
MMU ve Anka-3/ MİUS sonrasında Hürjet de piste çıkıp taksi yaptı!
Türkiye, bölgesinin en büyük ve güçlü ordusuna sahip. Fakat bu durum ihtiyaçlarının da aynı oranda büyük olmasına neden oluyor. Üstelik dahil olduğu F-35 gibi programlardan çıkarılması ve çeşitli ambargolara maruz kalması da savunma sanayii üzerine düşen yükü artırdı.
![Daha fazla hangarda tutamadılar: Hürjet de piste çıkıp taksi yaptı! [Video]](http://rss.haberler.com/partner/RssImage.aspx?img=https://ares.shiftdelete.net/2023/03/hurjet-piste-cikip-motor-calistirdi-4.jpg&width=600&quality=100)
Beşinci nesil jet avcı uçağı olan Milli Muharip Uçak (MMU), ya da yurt dışında bilinen adıyla TF-X'in bir anlamda öncülü olan Hürjet için beklenen adım atıldı. Bir süre önce montaj aşaması tamamlanan ve hangardan çıkıp motor çalıştıran Hürjet, ilk taksi testini tamamladı.
Hürjet özellikleri:
Uzunluk: 13,6 m
Kanat Açıklığı: 9,5 m
Yükseklik: 5,1 m
Kanat Alanı: 35 m2
Itki: 17.600Ib
Servis Tavanı: 13.716 m/ 45.000 ft
Kesintisiz Dönüş: 5,5 g @ 15.000 ft < 0.9 Mach
Tırmanma Oranı: 39.000 fpm
Menzil: 2222 km
Yük Kapasitesi: 2721 kg
Azami Hız: 1.4 Mach
G Limitleri: +8g/ -3g
Harbe Hazırlığa Geçiş Eğitimi
Hava Devriyesi (Silahlı ve Silahsız)
Hafif Taarruz (Yakın Hava Desteği)
TUSAŞ Anka-3/MİUS hangardan çıktı!
Kullanılabilecek muhtemel mühimmatlar:
Havadan havaya Gökdoğan füzesi
Havadan havaya Bozdoğan füzesi
SOM seyir füzesi
Minyatür Bomba
Sarb-83
HGK-3
KGK-83
KGK-82
Teber-82
Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!
Son Dakika › Teknoloji › Daha fazla hangarda tutamadılar: Hürjet de piste çıkıp taksi yaptı! [Video] - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?