Müjde: Wolfenstein'ı Pc'de Kasmadan Oynamak İçin Yama - Son Dakika
Teknoloji

Müjde: Wolfenstein'ı Pc'de Kasmadan Oynamak İçin Yama

Müjde: Wolfenstein\'ı Pc\'de Kasmadan Oynamak İçin Yama

MachineGames'in yeni oyunu Wolfenstein: The New Order, özellikle AMD ekran kartlı PC'lerde sorunlar çıkarıyor.

29.05.2014 09:32
Mahmut Saral - -

MachineGames tarafından geliştirilen ve Bethesda tarafından dağıtımı üstlenilen FPS oyunu Wolfenstein: The New Order, geçtiğimiz günlerde PC ve konsollar için raflarda yerini aldı. Alternatif bir dünya düzeninin olduğu oyunda, Nazileri ortadan kaldırmak için efsane karakterimiz William "B.J." Blazkowicz ile yol alıyoruz.


Wolfenstein, yılın en iyi açılışlarından birini gerçekleştirdi


id Software'ın en son oyun motoru id Tech 5'i kullanan oyun, tıpkı Rage'de olduğu gibi AMD ekran kartlarında sorunlar çıkarıyor. Sisteminiz yüksek olsa da genel olarak yaşanan performans düşüşleri ve kaplamaların geç gelmesi gibi sorunlar, oyundan alacağınız zevki de baltalıyor. MachineGames'ten bu sorunları düzelten bir yama henüz gelmedi, ancak resmi olmasa da elimizde bir çözüm var.


Wolfenstein'ın 22 yıldaki inanılmaz değişimi


Öncelikle bu adrese (http://www.firedrive.com/file/BAB33E823F5D89DC) giderek 7MB büyüklüğündeki dosyayı bilgisayarınıza indirin ve ardından sıkıştırılmış dosyayı klasöre çıkarın. İçeride 2 tane Steam dosyası, bir tane de düzenlenmiş Wolfenstein exe'si göreceksiniz.


Sonrasında, PC'nizde şu adrese gidin:


C:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Wolfenstein.The.New.Order



Steam klasöründeki orijinal dosyaları her ihtimale karşı farklı bir klasöre kopyalayın ve indirdiğiniz yeni dosyaları bu adrestekilerle değiştirin. Sonrasında da X64VOKSI.exe uzantılı yeni Wolfenstein simgesine tıklayarak oyunu açın. Steam'i açmanıza gerek kalmadan oyuna girebilecek ve kasma problemleriyle karşılaşmayacaksınız.


Tabii bu dosya, çok düşük sistemli bir PC'de oyunu çalıştırır anlamını da taşımıyor. En azından 512MB, DX11 destekli bir ekran kartına, 3GB RAM'e ve 4 çekirdekli bir işleciye sahip olmanız gerekiyor.


Not: Resmi bir yama olmadığı için PC'nizde sorunlar çıkarabilir. Kullanmadan önce bunu da göz önünde bulundurun. Ben, birkaç gündür bu yamayı evdeki bilgisayarımda deniyorum ve henüz bir sorunla karşılaşmadım. Ancak yine de sizi uyaralım.


Bilgi verdiği için Erdem Atıcı'ya teşekkürler.



Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Müjde: Wolfenstein'ı Pc'de Kasmadan Oynamak İçin Yama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement