Nokia Lumia 630 İnceleme - Son Dakika
Teknoloji

Nokia Lumia 630 İnceleme

Nokia Lumia 630 İnceleme

Nokia firmasının yeni telefonların bir tanesi olan Lumia 630 ürününü sizlerle birlikte inceleyeceğiz.

04.08.2014 03:04

Nokia firmasının yeni telefonların bir tanesi olan Lumia 630 ürününü sizlerle birlikte inceleyeceğiz. Sizlerinde bildiği gibi Nokia firması yakın zaman önce Microsoft işletim sistemlerinden bir tanesi olan Windows Phone 8 serisini kullanıyordu ve kullanmaya devam ediyor. Nokia'nın Lumia ailesinden olan Lumia 630′da Windows Phone kullanıyor fakat geçtiğimiz günlerde Windows Phone 8.1 güncellemesini de yayınlayan Microsoft, Lumia 630'u kutusundan 8.1 sürümü ile çıkan ilk Windows Phone'lu telefon olma özelliğiyle sunuyor. Sizlerinde bildiği üzere güncelleme gelen telefonlar daha ön plandadır ve fiyat olarak daha yüksektir ancak Nokia Lumia 520 ile yakalamış olduğu popülerliği kaptırmak istememiş gibi gözüküyor ve fiyat olarak neredeyse Lumia 520′nin yerini alacak bir fiyatta yakın zamanda Lumia 630′u yayınladı.

Ürünün özellikleri:

Artırılabilir HafızaVar

Bellek(MB)512 MB RAM

Bluetooth Var

Dijital KameraVar

EKRAN BOYUTU 4,5"

Ekran Çözünürlüğü (Piksel)854 x 480

Ekran Tipi FWVGA

GPRSVar

Garanti Süresi(Yıl)2

İşlemci Hızı (Mhz)1,2 Ghz

İşletim SistemiWindows Phone

Kamera Çözünürlüğü(Piksel)5 MP

Klavye TipiDokunmatik

MARKANOKIA

MODELLUMIA 630

Pil1830mAh

Saklama Kapasitesi (Mb)8 GB

USBVar

3GVar

Wi-Fi (Kablosuz Bağlantı)Var

PUSH E-MAIL DESTEĞİVar

EDGEVar

GPSVar

Dokunmatik EkranVar

Desteklenen Hafıza KartıMicroSD

Hafıza Artıma Kapasitesi128 GB' a kadar

Şimdi sizlerle birlikte ürünü incelemeye başlayalım,

Ürün bizlere alışılmış Nokia kutuları dışarısında geliyor. Ürünün kutusunun ön yüzeyinde Nokia Lumia 630′a ait bir adet büyük bir görsel mevcut.

Kutusunun alışılmış kutulardan farklı olduğunu söylemiştim sizlere. Ürünün kutusunun arka kısımında ürünün özellikleri ve ürünün görselli mevcut durumda. Kutu yukarıya doğru değil yana doğru açılıyor ayrıca biraz daha geniş ve ince tasarlanmış.

Kutuyu açtığınız zaman kutunun boyutları baya büyüyor ve iç kısımdan çıkan kutunun üzerinde ürünün özellikleri bulunuyor.

Kutuyu açtığınızda karşınıza böyle bir durum çıkıyor. Görmüş olduğunuz gibi kutuda aksesuarlar gözükmüyor ve sadece telefonumuz olan Nokia Lumia 630 karşımıza çıkıyor.

Kutusunda ürünü ters çevirdiğimizde ürüne ait görsel.

Ürünün kutusundan gördüğünüz gibi bir adet şarj kablosu ve belgeler çıkıyor. Sanırım bize gelen test ürünün kutusundaki data kablosu ve kulaklık bizden önceki mecraların birisi tarafından kayıp edilmiş. Fakat ürünün içerisinden kulaklık ve data kablosu çıkmama olasılığı çok az denilebilir.

Ürünümüzün kutusunun içerisinden 3 adet belgemiz ve 1 adet şarj kablomuz çıktı. Aslında şarj kablomuz normal Android ve İos ürünlerde olduğu gibi değil çünkü sizlerinde bildiği gibi artık neredeyse tüm firmalar şarj kablosu ve data kablosu yerine ikisini birlikte yaparak adaptör ve data kablosunu veriyor bizlere. Nokia bu üründe biraz farklı bir yol izlemiş ama sanırım sebebi arada kayıp olan elektriği azaltmak.

Telefonun ön yüzeyinin üst kısımında bir adet NOKİA yazısı mevcut. Bu yazının üzerinde klasik bir ahize yerleştirilmiş fakat belli olmuyor gibi. Ahizenin yerleştirilmesi ve yerinin tam kulağa oturacak şekilde konumlandırılması ile de Nokia tasarım yönünü bizlere kanıtlamış oldu.

Ürünün hemen üst kısımında bir adet standart 3.5 mm kulaklık jackı bulunuyor. Yerleşim olarak bu girişin yukarıda olması aşağıda olmasından kat kat daha iyi çünkü telefonunuzu spor yaparken veya yürürken cebinize koyduğunuzda aşırı hareketle aşağı kısımda bulunan girişe takılan kablo çok kısa sürede zarar görerek bozuluyor. Bu nedenle yerleşim konusunda yeri ideal durumda.

Uzak bir noktadan baktığınızda sizlerinde gördüğü gibi giriş çok fazla belli olmuyor. Ayrıca ürünün hatlarının uzak bir noktadan çok net belli olduğunu sizlere söyleyebilirim.

Ürünün yan kısımının çok fazla kalın olmadığını 2 adet 1 TL kalınlığında olduğunu ve insanın elinde zorluk oluşturmadığını söyleyebiliriz.

Ütünün sağ yan kısımında 2 adet tuş bulunuyor. Bunlardan bir tanesi ses kontrol görevini üstleniyor diğer tuş ise ekran kilidi görevini üstleniyor.

Ürünün alt kısımında bir adet MicroUSB girişi mevcut bu giriş sayesinde ürünü şarj edebilir veya data transferi yapabilirsiniz.

Ürünün sol yan kısımında tuş bulunmuyor düz siyah bir yapıya sahip. Ayrıca kasanın en belirgin hatlarını görmemize yarıyor. Sizlerinde bildiği üzere akıllı telefonların neredeyse %90′lık bir kısımında sol yan yüzeyde bir tuşa yer verilmiyor. Nokia'da bu geleneği devam ettirmiş durumda.

Ürünün kapağının arka yüzeyinde sizlerinde görmüş olduğu gibi bir adet sticker görsel mevcut. Bu görsel üzerine telefonun arka kapağının nasıl açıldığına dair bilgiler verilmiş durumda.

Ürünün yapısının bir bütün değil kapağının ve bataryasının üründen ayrılması gibi bir durum söz konusu. Bizce tasarım olarak ürünün bataryasına ulaşamamak gereksiz bir durum çünkü ürünlerin batarya ömürleri akıllı telefonlarda çok kısıtlı yani bir akıllı telefonda 2 yıl kullandığınızda ürün bataryası gün içerisindeki ihtiyaçları karşılamamaya başlıyor. Bu nedenle ürünlerin bataryalarına ulaşmamız bizler için büyük önem taşıyor. Nokia firmasına giriş seviyesi olarak adlandırdığımız bu telefonu bir bütün yerine ayrılabilir halde piyasaya sunmuş. Sizlerinde gördüğü gibi kapak plastik bir maddeden yapılmış durumda ve ilerleyen günlerde renk konusunda fikrinizi değiştirirseniz değişime uygun. Kapağı Nokia ürünlerde artık bir koruyucu kılıf kadar kolay sökme imkanımız var bu nedenle ürün bu konuda bizlerden tam puan alıyor.

Üründe 1830 mAh bir batarya mevcut durumda bu batarya gün içerisinde sizlere aşırı bir ısınma yapmıyor fakat çok serin kaldığınıda işlemci yüzünden söyleyemem. Yakın zaman da telefonların patlama haberlerini okuyoruz fakat bu üründe bataryanın o kadar fazla ısınıp patlama ihtimali olduğunu düşünmüyoruz korkmadan kullanabilirsiniz. Ürüne normal sim kartınızı takamıyorsunuz bu nedenle sim kartınızın MicroSim olması gerekiyor. Bu işlem içinde hattınız bağlı olduğu firmaya giderek hattınızın micro halini alabilirsiniz veya hattınızı kestirebilirsiniz.

Ürünün içerisine MicroSD kart desteği sayesinde daha fazla film ve belge depolayabilirsiniz. Artık üreticilerin sabit belleklere yönelmesi ile birlikte üst düzey telefonlarda MicroSD kart girişlerini göremez olduk. Kullanıcının gereksinimlerine göre bu üründe düzenleme yapabilirsiniz.

Kamera olarak Nokia Lumia 630′u incelerken üründe flaş bulunmadığını fark ettik ve ürünün kamerasının aslında yetersiz kaldığını fark ettik çünkü gece çekimlerinde flaş çok büyük bir kurtarıcıdır çoğu kullanıcı için. Bu nedenle de ürünün kamerası için ürünü alacak arkadaşlara maalesef bu ürünü tavsiye edemiyoruz.

Üründe yapmış olduğumuz Antutu benchmark testlerinden ürün 11760 puan aldı bu aslında ürünün seviyesi için yeterli bir rakam çünkü giriş seviyesi ve üzerinde çok fazla performans beklemediğimiz bir ürün o nedenle bizler teknoapsis.com olarak bu skoru yeterli bulduk.

Sonuç:

Gündelik yaşamda ürünü kullanmak isteyenler için gerçekten ürün çok güzel ve aşırı derecede hızlı fakat oyun ve diğer ürünü yoracak işlemlerde ürünün çok aşırı bir performans gösterdiğini söyleyemeyiz. Ürünün üzerinde denemiş olduğumuz oyunlarda çok aşırı derece ürünü yormasa da ürünün ısısından ürünün yorulduğunu anlayabiliyoruz. Ürünün aşırı bir ısınma sorunu yok giriş seviyesi uygun fiyatlı bir ürünüm olsun diyen kullanıcılar için ürün gerçekten yeterli düzeyde bir ürün. Sizlerde bu ürünle ilgili görüşlerinizi www.teknoapsis.com üzerinden bizlere iletebilirsiniz.

Kaynak: TeknoApsis.com

Son Dakika Teknoloji Nokia Lumia 630 İnceleme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement