NVIDIA Blackwell B200'nin Fiyatı Açıklandı - Son Dakika
Teknoloji

NVIDIA Blackwell B200'nin Fiyatı Açıklandı

NVIDIA Blackwell B200\'nin Fiyatı Açıklandı

NVIDIA, yapay zeka alanındaki yatırımlarını artırarak Blackwell B200 yapay zeka çipini tanıttı. Şirketin CEO'su Hensen Huang, Blackwell B200 çipinin 30 bin ila 40 bin dolar arasında bir fiyata sahip olacağını açıkladı.

21.03.2024 10:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NVIDIA, yapay zeka alanına yaptığı yatırımları artırmaya devam ediyor. Bu alanda hakim olmak isteyen şirket, geçtiğimiz günlerde Blackwell B200 yapay zeka çipini tanıttı. "Dünyanın en güçlü yapay zeka çipi" olarak bahsedilen Blackwell B200 için NVIDIA CEO'sundan fiyat açıklaması geldi.

NVIDIA Blackwell B200 için dikkat çeken fiyat açıklaması

Kaçıranlar için biraz NVIDIA Blackwell B200'den bahsedelim. H100 çipine kıyasla 30 kat daha yüksek performans sunabildiği söylenen Blackwell B200, 208 milyar transistöre sahip. Böylelikle 20 petaflop'a kadar FP4 hesaplama gücü sunuyor.

Şirket,  8 bin Hopper GPU ile yapılan bir işin, sadece 2 bin Blackwell GPU ile yapılabileceğini söylüyor. Bununla birlikte sadece 4 megawatt enerji tüketerek yüzde 75 verim sağlayabildiğini öne sürüyor. Buna göre 1,8 trilyon parametreli bir yapay zeka modelini eğitmek için kullanılabilir. Yeni çip bir hayli güçlü olduğu için fiyatı oldukça merak ediliyordu.

NVIDIA Blackwell B200'nin Fiyatı Açıklandı

NVIDIA CEO'su Hensen Huang, CNBC'nin "Squawk on the Street" programında NVIDIA Blackwell B200 çipinin 30 bin ila 40 bin dolar arasında bir fiyata sahip olacağını söyledi. Bu fiyatı en az 970 bin TL olarak da söyleyebiliriz.

Oyun dünyasında yeni dönem! NVIDIA ACE için demo yayınlandı

NVIDIA Blackwell B200 çipi için şirketlerin talebine bağlı olarak daha yüksek bir fiyatla da karşılaşabileceğimizi belirtelim. Örneğin Facebook'un çatı şirketi Meta da yapay zeka çalışmaları kapsamında ciddi bir alım yapmayı planlıyor. Bununla birlikte NVIDIA'nın Amazon, Google, Microsoft ve Oracle gibi firmalara da bu çipi sunması bekleniyor.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji NVIDIA Blackwell B200'nin Fiyatı Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement