Prey 2 İptal Edildi, Ama Yeni Oyun İhtimali Var - Son Dakika
Teknoloji

Prey 2 İptal Edildi, Ama Yeni Oyun İhtimali Var

Prey 2 İptal Edildi, Ama Yeni Oyun İhtimali Var

Uzayda yarım kalan bir şeyler var hala.

01.11.2014 14:13
Mahmut Saral - -

Human Head Studios tarafından id Software'ın modifiye edilmiş Doom 3 motoruyla geliştirilen ve 2006 yılında satışa sunulan bilim kurgu FPS oyunu Prey, bünyesinde barındırdığı portal oyun mekaniği sayesinde diğer FPS oyunlarından rahatlıkla sıyrılmayı başarmış, aksiyon düzeyi yüksek oynanışı ve ana göre değişiklikler gösteren etkileyici müzikleriyle dikkat çekmişti. Öyle ki kısa sürede milyonlar satmış ve yılın en iyi oyunlarından bir tanesi olarak gösterilerek birçok ödüle layık görülmüştü.


Bu başarılı tablonun ardından devam oyununun da yolda olduğu, bu kez yayıncı tarafında Bethesda'nın yer aldığı bildirilmişti. Yayınlanan ilk videolar gerçekten etkileyiciydi, ancak daha sonra uzun bir sessizlik yaşandı. "Yoksa oyun iptal mi edildi?" söylentileri çoğalmaya başlamıştı ki yetkililer açıklama yapmış ve gelişim sürecinin devam ettiğini bildirmişti. Yine de bu açıklamaların ardından uzun süre geçmesine rağmen elle tutulur yeni gelişmeler yaşanmamıştı.


Bethesda'nın önemli isimlerinden Pete Hines'ın CNET'e yaptığı açıklamaya göre Prey 2, resmen iptal edildi.


Bu oyuna inanarak çalışmalarını sürdürdüklerini, ancak bir süre sonra ne yaptıklarını ve tam olarak neye ihtiyaçları olduklarını kestiremediklerini söyleyen Hines; bu sebeple de oyunu bitirseler bile başarılı olabileceğini düşünmediklerini, bunun için de iptal kararı aldıklarını dile getirdi.


Sözlerinin devamında Hines: "Bizim kalite standartlarımıza uygun bir oyun değildi. Kolay bir karar olmadı, ama artık üzerinde çalışılmıyor. Zaten uzun süredir hakkında konuşulan bir oyun değildi, bu yüzden iptal edilmiş olması birçok kişi için sürpriz olmamıştır" dedi.


Peki Prey'in yeni bir oyunu gelebilir mi?


Bu soruya açık kapı bırakan Hines, bir seri ihtimalinin hala olduğunu, yeni bir oyun için bir şeyler yapabileceklerini bildiriyor. Yani evet, Prey 2 iptal edildi ama daha sonra başka bir Prey oyunu yapılabilir.



Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Prey 2 İptal Edildi, Ama Yeni Oyun İhtimali Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement