Qualcomm, Iridium ile olan uydu bağlantısı anlaşmasını feshetti - Son Dakika
Teknoloji

Qualcomm, Iridium ile olan uydu bağlantısı anlaşmasını feshetti

Qualcomm, Iridium ile olan uydu bağlantısı anlaşmasını feshetti

Apple'ın iPhone 14 serisiyle uydu bağlantısı desteği sunmasının ardından Android üreticileri de bu teknolojiyi araştırmaya başladı. Qualcomm, uydu bağlantısını Android telefonlara getirme planlarını erteledi ve Iridium ile olan ortaklığını sonlandırdı. Snapdragon Satellite platformu, SMS ve acil durum özelliklerini aktif hale getirmeyi amaçlıyordu ancak telefon üreticileri bu teknolojiyi beklenen şekilde kullanmadı. Bu durum, uydu bağlantısı modasının kısa sürdüğünü gösteriyor.

10.11.2023 17:03

Apple, iPhone 14 serisiyle birlikte akıllı telefon dünyasında uydu bağlantısı desteği sunmaya başladı. Bu konuda geride kalmak istemeyen birçok Android üreticisi ise uydu bağlantısını araştırmaya başladı. Qualcomm, bu yılın başlarında çiplerine bu teknolojiyi eklemek için bir uydu şirketiyle anlaşmıştı, ancak ortaklık kısa sürdü.

Qualcomm uydu bağlantısı için Iridium'la olan anlaşmasını feshetti

Qualcomm, Android telefonlara uydu tabanlı mesajlaşma ve acil durum hizmetleri getirme konusunda bazı planlarını ertelemiş gibi görünüyor. Uydu iletişim şirketi Iridium ile olan ortaklığını sonlandıran Qualcomm, Snapdragon Satellite platformunu erteledi.

Qualcomm, Iridium ile olan uydu bağlantısı anlaşmasını feshetti

İki şirket iş birliklerini ilk olarak bu yılın Ocak ayında duyurdu. Snapdragon Satellite platformu, Iridium'un Dünya yörüngesindeki uydu ağı aracılığıyla Android telefonlarda SMS ve acil durum özelliklerini aktif hale getirmeyi amaçlıyordu.

123123132

Duyurudan neredeyse bir yıl sonra Iridium, Qualcomm'un ortaklığı iptal ettiğini açıkladı. Konuyla iligli yaptığı bilgilendirmede teknolojinin başarıyla geliştirildiğini ifade etti. Ancak akıllı telefon üreticilerinin beklendiği kadar bu teknolojiyi kullanmadığını söyledi.

Qualcomm ise Iridium'la olan anlaşmasını geçtiğimiz hafta feshettiğini bildirdi. Ortaklığın çökmesi, Snapdragon Satellite platformunun bazı teknik zorluklarla karşılaştığını da gösteriyor. Telefon üreticileri, şimdiye kadar üst düzey modelleri dışında Satellite çipini kullanmadı.

Qualcomm, Iridium ile olan uydu bağlantısı anlaşmasını feshetti

Ortaklığın sonlandırılması, uydu bağlantısını Android telefonlara getirmek isteyen Qualcomm için gerilemeye işaret ediyor. Ancak şirketlerin bu platformu benimsememesi ile uydu bağlantısı modasının kısa sürdüğünü söyleyebiliriz.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Qualcomm, Iridium ile olan uydu bağlantısı anlaşmasını feshetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement