Rapor: Apple Watch'ta Aslan Payı Lg'ye Ait - Son Dakika
Teknoloji

Rapor: Apple Watch'ta Aslan Payı Lg'ye Ait

Rapor: Apple Watch\'ta Aslan Payı Lg\'ye Ait

Yeni analist raporu tedarikçilerle alakalı detayları ortaya çıkardı.

16.02.2015 14:47
Hasan Uğur Nayır - -

Apple Watch belki de Cupertino'lu şirketin bu sene çıkaracağı en iyi ürün olabilir. Eğer piyasa analistlerinin tahminleri doğruysa Apple Watch akıllı saat pazarına dinamik kazandıracak ve yıl sonuna kadar milyonlarca ünite sevkiyata sahip olacak.


Apple, saatin sahibi olabilir ancak saatin arkasındaki tek şirket değil. Madalyonun diğer yüzünde kocaman bir tedarik zinciri var. JP Morgan'a göre LG'nin Apple Watch üstündeki payı büyük. Son öngörü raporuna beraber bakalım.


Analistlerin tahminleri


JP Morgan analisti JJ Park'a göre LG Display, Apple Watch için plastik OLED ekran üreten tek şirket. Apple'ın saati LG için önemli gelir kaynağı oluşturuyor. Rapor %25'lik üst seviye görüyor. Rapora göre Apple'ın 2015'te 26-29 milyon, 2016'da ise 61 milyon saat sevk edeceğini varsayalım. LG'nin p-OLED panellerinin bu sene ortalama 45 dolar, 2016'da ise 40 dolardan olacağını hesaba katalım. Böyle bir durumda Apple Watch, LG'ye 2015'te 1.4 trilyon won (Won= Kore para birimi), 2016'ta ise 2.6 trilyon won kazandıracak. Tabii ki bu bahsettiklerim JP Morgan'ın tahminleri. Diğer yandan başka bir analist ise Apple Watch'un 8.5 milyon ünite sevk edileceğini öngörmüştü.


JP Morgan Apple Watch'un diğer tedarikçilerini de tespit etti. EMS görünüşte %100 olarak Quanta tarafından tedarik edilecek. Samsung ise 32 bitlik uygulama işlemcilerinden sorumlu. Samsung'un hem yeni iOS cihazların işlemcisi A9'u, hem de Apple Watch'un işlemcisini üreteceği uzun zamandır raporlarda geçiyor. ASE, SiP (System-in-package) modüllerinden sorumlu. Son olarak Amkor ve STATS ChipPAC de yonga paketlerini sağlayacak.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Rapor: Apple Watch'ta Aslan Payı Lg'ye Ait - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement