Sabah'ın Renk Kalitesi En İyiler Listesinde - Son Dakika
Teknoloji

Sabah'ın Renk Kalitesi En İyiler Listesinde

Sabah\'ın Renk Kalitesi En İyiler Listesinde

SABAH gazetesi matbaası Uluslararası Renk Kalite belgesini aldı.

01.07.2014 22:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
-

Uluslararası gazeteler ve haber yayıncıları birliği WAN-IFRA, gazete baskısının tüm dünyada standart hale getirilmesi için düzenlediği bu yarışma, çeşitli elemelerden oluşuyor. Önce birkaç ay gazetelerin günlük baskılarından oluşan kopyalar Almanya WAN-IFRA merkezinde ölçülüp değerlendiriliyor. Son aşamada genel baskı kalitesi dünyadan çeşitli uzmanların oluşturduğu jüri tarafından ayrı bir değerlendirmeye tabi tutuluyor. Bütün bu aşamaları geçen gazete WAN-IFRA Renk Kalite kulübüne girmeye hak kazanıyor.


SABAH gazetesi bütün aşamaları başarıyla geçmiş ve sertifikayı almaya hak kazanmıştır. Ödül 15 Ekim 2014 Amsterdam'da törenle verilecektir. Türk basınına yenilikleri getiren SABAH kalitesini uluslararası alanda da belgelemiştir.


WAN-IFRA nedir?


1948 yılında kurulmuştur. Dünya basınından 18.000 yayın, 15.000 online site, 120 ülkeden 3.000 şirketi içeren global bir organizasyondur. World Association of Newspapers ya da kısa adıyla WAN, 2009 yılında IFRA (Yayıncılık ve Baskı Teknikleri Servis Organizasyonu) ile birleşmiş ve WAN-IFRA Dünya gazeteciler birliğini oluşturmuştur.


Misyonu, dünya çapındaki tüm haber yayıncılık sektöründe, kaliteli gazetecilik, editoryal bütünlük, basın özgürlüğü, kazançlı işletmelerin ve teknolojinin gelişimini sağlamaktır .


WAN-IFRA, Darmstadt- Almanya, ve Paris- Fransa merkez ofislerinde çalışmalarını yürütmektedir.


Singapur, Hindistan'da iştirakleri vardır.



Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Sabah'ın Renk Kalitesi En İyiler Listesinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement