Stephen Hawking'in Yayınlanmamış Makalesi Ortaya Çıktı! Çoklu Evren Gizemi Çözülebilir - Son Dakika
Teknoloji
BBC

Stephen Hawking'in Yayınlanmamış Makalesi Ortaya Çıktı! Çoklu Evren Gizemi Çözülebilir

76 yaşında hayatını kaybeden İngiliz fizik profesörü Stephen Hawking'in henüz yayınlanmamış bir araştırma makalesi olduğu ortaya çıktı.

19.03.2018 09:01  Güncelleme: 10:46

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Stephen Hawking'in yeni bir makalesi olduğu ortay açıktı. Uzmanlara göre Hawking'in makalede bahsedilen yeni teorisi, başka evrenlerin varlığına dair gizemi aydınlatabilir.

HENÜZ DEĞERLENDİRME AŞAMASINDA

İngiliz Times gazetesinin haberine göre, Belçika'daki KU Leuven Üniversitesi'nden Teorik Fizikçi Profesör Thomas Hertog, Hawking'le beraber yazdıkları bu makalenin bir bilim dergisi tarafından değerlendirilmekte olduğunu söyledi.

BİG BANG'İ BİR ADIM İLERİ TAŞIYOR

Bu makale, Hawking'in 1983'te yayınladığı Big Bang (Büyük Patlama) teorisinde bahsettiği çoklu evren teorisini bir adım öteye götürüyor.

"Sonsuz Şişme'den Yumuşak Bir Çıkış" adı verilen makalede, çoklu Büyük Patlamaların izini sürmek için gereken uzay keşif araçlarının nelere sahip olması gerektiğiyle ilgili matematikçilere fikir veriyor.

Prof Thomas Hertog, bu yeni teoriyle ilgili Hawking'le ortak çalışma yürüttüklerini ve Hawking'le çalışmanın son onayını almak için ölümünden çok kısa bir süre önce buluştuklarını anlattı.

Ünlü İngiliz kuramcı, uzay bilimi, kara delikler ve kuantum fiziğiyle ilgili çalışmalarıyla biliniyordu.

22 YAŞINDA 2 YIL ÖMÜR BİÇMİŞLERDİ

Doktorlar, Hawking'in 22 yaşındayken yakalandığı hastalık nedeniyle yalnızca iki yıl ömrü kaldığını söylemişti, İngiliz bilim insanı ise 76 yaşına kadar çalışmalarına devam edip birçok teoriye, kitaba imza attı.

"GELECEK UZAYDA"

Hawking uzayla ilgili görüşlerini şöyle dile getirmişti:

"Yeryüzündeki yaşamın, aniden çıkabilecek bir nükleer savaş, genetiği değiştirilmiş bir virüs gibi felaketler ve giderek artan başka tehlikelerle yok olma tehdidiyle karşı karşıya olduğuna inanıyorum. İnsanoğlunun uzaya gitmediği sürece bir geleceği olduğunu sanmıyorum. Bu yüzden, insanların uzaya ilgi duymasını teşvik etmek istiyorum."

Stephen Hawking\'in Yayınlanmamış Makalesi Ortaya Çıktı! Çoklu Evren Gizemi Çözülebilir
Kaynak: BBC

Son Dakika Teknoloji Stephen Hawking'in Yayınlanmamış Makalesi Ortaya Çıktı! Çoklu Evren Gizemi Çözülebilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • ÇOM ARİZE TOPLUM: hayattaki en büyük başarısı çiftten okey dışına yapmak olan idiotlar bilimsel bir makale söz konusu olunca neden koro halinde ahiretten ve cehennem azabından bahsederler??? "benim tahminim aptallıklarını kamufle etmek için" 8 3 Yanıtla
  • alanyalı: bbc dediyse yalandır 2 7 Yanıtla
  • Tomatez Piber Badılcan: sakız çiğnemek orucu bozar mı hocaaammmm 2 5 Yanıtla
  • Okeye Dördündü Aranıyor: ne demek çoklu evren teorisi?? yoh öyle bişey... bizim masaya üç çay çek biladerrr xD 3 3 Yanıtla
  • Ruhuna Fatiha: kendisi aslında müslumandır gerçek adı Selattin Hankilit'dir 2 2 Yanıtla
  • TUNÇ06: 22 yaşın da ölür dediler ama 76 kadar yaşadı ..insan vucudu çok bilinmeyenli ve kendi yok olmadıkça kimsenin sözüyle yok olmaz diren kazan..direndi ve yaşadı..hani biz de beyin ölümü gerçekleşti derler ya ben buna karşıyım ...yaşamak için diren ve yaşa .. 2 0 Yanıtla
    kuzeyin kurdu: parasız yaşanmıyor hacı toprak en iyisi) 7 1
BBC

Advertisement