Steve Ballmer, Microsoft Yönetim Kurulu'ndan İstifa Etti - Son Dakika
Teknoloji

Steve Ballmer, Microsoft Yönetim Kurulu'ndan İstifa Etti

Steve Ballmer, Microsoft Yönetim Kurulu\'ndan İstifa Etti

Steve Ballmer için yeni bir kariyer başlıyor, yani basketbol.

20.08.2014 10:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Mahmut Saral - -

Microsoft'un eski CEO'su Steve Ballmer, CEO görevini kısa bir süre önce Satya Nadella'ya devretmişti. Şimdi ise, Microsoft'taki Yönetim Kurulu Üyeliği'nden de istifa ettiğini duyurdu.


Microsoft'ta 34 yıllık bir geçmişi bulunan ve bu sürenin büyük kısmında çok önemli görevler üstlenen Ballmer, teknoloji dünyasının en renkli kişiliklerinden bir tanesi olarak görülüyor. Ancak özellikle son yıllarda başarısız politikalar izlediği ve bu nedenle Microsoft'u da hak ettiği yere taşıyamadığı konuşuluyordu.


Son yıllarda akıllı telefon ve tablet pazarında yaşananlar hepimizin malumu. Microsoft'un bu alanlarda rakiplerinin gerisinde kaldığı söyleniyor. Zaten yeni CEO Nadella da öncelikle bulut ve mobil servislere odaklı olarak hareket edeceklerini söyleyerek Microsoft'un yeni çizgisini çizmişti. Ballmer da Nadella'ya bir mektup yazarak hem iyi dileklerini iletti hem de bu konulardan bahsederek firmanın başarılı olacağına inandığını ekledi.


Ballmer, Microsoft'taki Yönetim Kurulu'ndan da ayrıldı belki, ama tabii ki firmayla olan bağını tam anlamda koparmış değil. Firmayı ve yeni gelişmeleri yine takip etmeye devam edeceğini bildiren Ballmer, bildiğiniz üzere bir süre önce 2 milyar dolar para ödeyerek NBA takımlarından Los Angeles Clippers'ı satın almıştı. Yeni NBA sezonu yaklaşıyor ve Ballmer da yeni takımıyla ilgilenmek, daha başarılı olmak için Microsoft'taki görevinden ayrıldı. Anlayacağınız, basketbol, Ballmer'ın şu an yeni kariyeri olarak görünüyor. Umarız başarılı olur.



Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Steve Ballmer, Microsoft Yönetim Kurulu'ndan İstifa Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement