Üç Boyutlu Portresi Olan İlk ABD Başkanı Obama - Son Dakika
Teknoloji

Üç Boyutlu Portresi Olan İlk ABD Başkanı Obama

Üç Boyutlu Portresi Olan İlk ABD Başkanı Obama

Smithsonian Enstitüsü, ABD Başkanı Barack Obama'nın üç boyutlu bir portresini yaratarak bu alanda bir ilke imza atmış oldu.

03.12.2014 18:56

Smithsonian Enstitüsü, ABD Başkanı Barack Obama'nın üç boyutlu bir portresini yaratarak bu alanda bir ilke imza atmış oldu.

Bu proje için "Smithsonian Enstitüsü" ve Güney California Üniversitesi'nin "Yaratıcı Teknolojiler Enstitüsü" bir araya geldi. ABD Başkanı Obama için hazırlanacak üç boyutlu büst için 50 adet özel üretim LED ışığından oluşan bir düzenek tasarlandı. Bir saniye içinde 10 farklı ışıklandırma ortamını simüle edebilen düzenek sayesinde, Obama'nın kafasının tüm ayrıntıları bir seferde kayıt edilebildi.

Üç boyutlu fotoğraf çekimi için, spor etkinliklerinde yararlanılan türden 8 yüksek çözünürlüklü kamera ve 6 adet geniş açılı kamera kullanıldı. Ayrıca operatörler iki adet 3D tarayıcı ile de işlemi tamamladı. Tüm işlem Başkan Obama için sadece birkaç dakika sürmüş.

Daha önce buna benzer bir işlemin hiçbir ABD başkanı için yapılmadığını belirten proje müdürü Adam Metallo, bu sayede Obama'nın birebir üç boyutlu büstünün eksiksiz üretilebildiğini söyledi. Bu büst şu anda Smithsonian Kalesi'nde bir sergide bulunuyor. Darısı diğer başkanlara diyelim.

Bu işlemin çok daha basit bir versiyonunu, NBA 2K15 spor oyununda kamera ile yüzümüzü taratarak yapabiliyoruz.

The post Üç Boyutlu Portresi Olan İlk ABD Başkanı Obama appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: Siberguvenlikhaberleri

Son Dakika Teknoloji Üç Boyutlu Portresi Olan İlk ABD Başkanı Obama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement