World of Warcraft için Xbox sürümü geliştirilebilir - Son Dakika
Teknoloji

World of Warcraft için Xbox sürümü geliştirilebilir

World of Warcraft için Xbox sürümü geliştirilebilir

Microsoft'un Activision-Blizzard satın alımının ardından Blizzard Entertainment, World of Warcraft için Xbox sürümü olasılığını ele aldı. BlizzCon 2023'te yapılan açıklamada, World of Warcraft baş yapımcısı Holly Longdale, ekibin konsol versiyonu üzerinde çalışmak istediğini belirtti. Xbox öncelikli olmak üzere konsollara sunulabileceği düşünülen oyunun çapraz oyun avantajından da yararlanabileceği ifade edildi.

06.11.2023 11:06

Microsoft'un yıllar süren Activision- Blizzard satın alımı nihayet onaylandı. Bu kapsamda stüdyonun sevilen yapımları Xbox'a gelecek. Yıllardır devam eden tartışmaların ardından ise Blizzard Entertainment, World of Warcraft için Xbox sürümü olasılığını ele aldı.

World of Warcraft için Xbox sürümü geliştirilebilir

BlizzCon 2023 kapsamında şirketin geleceği hakkında önemli açıklamalarda bulunuldu. Bunlardan birisi de World of Warcraft baş yapımcısı Holly Longdale'den geldi. Ekibin her zaman konsol versiyonu üzerinde çalışmak istediğini ifade etti.

World of Warcraft için Xbox sürümü geliştirilebilir

Konsollardaki teknik sınırlamaların bir engel olup olmadığı sorulduğunda ise Longdale, "Açıkçası öyle olduğunu sanmıyorum. Bence oldukça iyi konumlanmış durumdayız" dedi. Bu, Xbox öncelikli olmak üzere konsollara sunulabileceği anlamına geliyor.

3212312

Longdale'in açıklaması, Microsoft'un Blizzard'ı satın almasından sadece birkaç hafta sonra geldi. World of Warcraft, Microsoft Gaming'in bir parçası olarak Xbox oyuncularına sunulabilir. Ancak Longdale, Xbox Game Studios ile gelecek planları hakkında henüz görüşme yapmadığını belirtti.

Yine de World of Warcraft'ın baş yapımcısı, "Microsoft'un bir parçası olmanın getirdiği olasılıkları" göz önünde bulundurduklarını ifade etti. İlk olarak 2004 yılında çıkış yapan World of Warcraft, bir konsol sürümüyle birlikte yeni kitlelere genişleyebilir.

World of Warcraft için Xbox sürümü geliştirilebilir

Ayrıca Xbox sürümüyle birlikte çapraz oyunun avantajından da yararlanabilir. Önümüzdeki yıl 20. yıl dönümünü kutlayacak olan yapım, konsollarda yayınlanmasıyla dikkat uyandırabilir. Ancak WoW ekibi şimdilik Worldsoul Saga isimli ek pakete odaklanmış durumda.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji World of Warcraft için Xbox sürümü geliştirilebilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement