Xperia Z1, Z1 Ultra ve Compact Kullanıcıları 4.4 Güncellemesinde Dikkat Edin! - Son Dakika
Teknoloji

Xperia Z1, Z1 Ultra ve Compact Kullanıcıları 4.4 Güncellemesinde Dikkat Edin!

Xperia Z1, Z1 Ultra ve Compact Kullanıcıları 4.4 Güncellemesinde Dikkat Edin!

Güncellemeden sonra SD kartınıza sadece fotoğrafları atabilirsiniz.

21.03.2014 11:33
Hasan Uğur Nayır - -

Sony geçtiğimiz gün resmi blogunda da yaptığı açıklamayla birlikte Xperia Z1, Z Ultra ve Z1 Compact için Android 4.4.2 KitKat güncellemesini yayınladığını duyurdu. Güncelleme performans iyileştirmeleri ve bir takım değişikliklerini barındırıyor. Buraya kadar her şey iyi güzel olsa da, microSD kart konusu ise ayrı bir nokta.


Android 4.4 güncellemesi Z1, Z Ultra ve Compact'a microSD kart konusunda sınırlamalar getiriyor. Üçüncü parti uygulamalar artık microSD karta yüklenemiyor. Mesela TomTom için haritaları indirdiğinizde microSD kartı kullanamayacaksınız.


Fotoğraf gibi çeşitli medya dosyaları SD kartta yer alabiliyor. Üçüncü parti geliştiricileri gizli bir dosya yardımıyla SD karta yükleme yapabilir. Ama uygulama kaldırıldığında da gizli dosyaların silinmesi söz konusu.


Şu anda bu konuda tek yol root ve SDFix: KitKat Writable MicroSD uygulaması gözüküyor. Ama root işleminin cihazı garantiden çıkarttığını ve herhangi bir probleme yol açabileceğini de belirtelim. Root için birkaç tane Xperia KitKat firmware seçeneği var, ama ne kadar stabil olabileceği ve diğer ayrıntılar da tartışma konusu. Google'ın bu tutumunun yakın zamanda da değişeceği pek olası değil.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Xperia Z1, Z1 Ultra ve Compact Kullanıcıları 4.4 Güncellemesinde Dikkat Edin! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement