Yeni Macbook Bilgisayarlar'da Dev Yenilik ! - Son Dakika
Teknoloji

Yeni Macbook Bilgisayarlar'da Dev Yenilik !

Yeni Macbook Bilgisayarlar\'da Dev Yenilik !

Yeni çıkan patent haberlerine göre Apple, yeni Macbooklarında artık yepyeni bir yenilik yapacak .

09.04.2016 16:53

Yeni çıkan patent haberlerine göre Apple, yeni Macbooklarında artık yepyeni bir yenilik yapacak . Detaylar haberimizde ..

Apple'ın yeni Macbook'uyla birlikte zaten klavye tuş dizilimiyle makas sisteminden kelebek sistemine geçiş yapmıştı. Fakat artık yepyeni bir düzene geçiş yapmayı planlıyor Apple. Bu detay ise şu şekilde işliyor ;

Zero Travel olarak adlandırılan patent "bir elektronik cihaz için güce duyarlı giriş yapısı" olarak açıklanıyor. Aynı zamanda klavye ve trackpad içerecek şekilde özelleştirilebilir ve programlanabilir dev bir touchpad olarak da tanımlanıyor.

Konsepte göre yüzey üzerinde hiçbir fiziksel tuş olmayacak. Basınca duyarlı olması dokunsal geribildirim kullanararak tanımlama yapabileceği anlamına geliyor. Özelleştirilebilir yapısının da büyük bir avantaj sağlayacağı kesin. Örneğin bir elektronik tabloyu açtığınızda, nümerik klavye görünebilir ve bir metin gireceğiniz zaman da yok olabilir. Aynı zamanda kullanıcılar bir fotoğraf düzenlerken trackpad'in büyüklüğünü istedikleri şekilde özelleştirebilirler.

Ayrıca touchpad'de hangi tuş hangi yerde bunu belirtmek amacıyla aydınlatılmış tuş delikleri yer alacak. Fakat patent daha henüz alınmış durumda ve gerçeğe yansıması da uzun yıllar alabiliyor. Bakalım bu teknoloji ne zaman karşımıza çıkacak merakla yenilikleri görmeyi bekliyoruz..

Kaynak: Technosfer

Son Dakika Teknoloji Yeni Macbook Bilgisayarlar'da Dev Yenilik ! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement