Youtube'dan İnce Ayar! - Son Dakika
Teknoloji

Youtube'dan İnce Ayar!

Youtube\'dan İnce Ayar!

YouTube, yaptığı yeni düzenlemeyle içerik geliştiricilere daha fazla kontrol imkanı sunuyor!

04.11.2016 16:05

YouTube'un genelde oldukça sık bir biçimde trol saldırısına maruz kalan Yorumlar bölümü nihayet artık çok daha işlevsel ve kontrollü bir yer olmaya hazırlanıyor. Buna göre videoların sahipleri artık alt tarafta yer alan sohbetler üzerinde daha fazla kontrol olanağına sahip olacak. YouTube tarafından bugün yapılan duyuruya göre yeni yorum araçlarıyla birlikte video üreticileri toplulukla çok daha etkili bir iletişim kurabilecekler.

Halihazırda yeni araçlarla birlikte toplamda altı adet işlevsel yorum moderasyon aracı bulunuyor. Bunların yarısı yönetim amaçlı olmaktan ziyade daha çok eğlence amaçlı. YouTube'un yeni araçlarıyla birlikte artık belirli yorumları sabitlemek mümkün olacak, böylece video üreticileri de favori yorumlarını öne çıkarabilecekler. Üreticiler ayrıca standart beğenme tuşlarının yanında "creator heart"lar üzerinden yorumcularla doğrudan etkileşime geçebilecek.

YouTube ayrıca bu yılın başlarında ekstra moderatör seçme olanağı, belirli sözcükleri kara listeye alma ve uygunsuz yorumları işaretleme gibi işlevsellikleri de kullanıma sunmuştu. Geçtiğimiz ayında tanıtılan YouTube Heroes adlı yeni bir programla gönüllülerin sitedeki birçok unsuru düzenleyebilmesini olanaklı kılmıştı.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Youtube'dan İnce Ayar! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement