Nusret Mayın Gemisi Tarsus'ta Turistlerin Akınına Uğruyor - Son Dakika
Turizm

Nusret Mayın Gemisi Tarsus'ta Turistlerin Akınına Uğruyor

Nusret Mayın Gemisi Tarsus\'ta Turistlerin Akınına Uğruyor

Çanakkale Savaşı'nın seyrini değiştiren Nusret Mayın Gemisi, Tarsus'ta yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi. Tarsus Belediyesi tarafından halka açık olarak sergilenen gemi, tarihi ve turistik değerlere katkı sağlıyor.

30.08.2023 11:43

Çanakkale Savaşı'nın seyrini boğaza döşediği mayınlarla değiştirmesi ile bilinen Nusret Mayın Gemisi, Mersin'in Tarsus ilçesinde yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. 8 ayda 32 bin ziyaretçiyi ağırlayan Nusret Mayın Gemisi, Tarsus'un tarihi ve turizmine büyük katkı sağlıyor.

Her yıl yerli ve yabancı turistlerin ziyaretçi akınına uğrayan Nusret Mayın Gemisi, Tarsus Belediyesi halka açık olarak sergileniyor. Gemiye sahip çıkan ve tarihi değerleri koruma konusundaki kararlılığını ortaya koyan Tarsus Belediyesi, gemiyi düzenli aralıklarla temizliyor ve bakımlarını gerçekleştiriyor. Nusret Mayın Gemisi'ni "Çanakkale'nin geçilmez olduğunu gösteren tarihi bir gemi" olduğunu belirten Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, gemiye ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını dile getirerek, geminin Türk tarihinde önemli görevler üstlendiğini söyledi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Turizm Nusret Mayın Gemisi Tarsus'ta Turistlerin Akınına Uğruyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement