Erdoğan'dan İsrail'e: 'Sende Atom Bombası Var mı?' - Son Dakika
Uluslararası İlişkiler

Erdoğan'dan İsrail'e: 'Sende Atom Bombası Var mı?'

Erdoğan\'dan İsrail\'e: \'Sende Atom Bombası Var mı?\'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti grup toplantısında İsrail'e tepki göstererek, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya 'Sende atom bombası var mı yok mu? Varsa sıkıysa açıkla' şeklinde meydan okudu. Erdoğan, İsrail'in nükleer bomba tehdidinde bulunduğunu ve bu durumun kabul edilemez olduğunu belirtti. Erdoğan'ın bu çıkışı, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarına bir tepki olarak görülüyor.

15.11.2023 18:16  Güncelleme: 18:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti grup toplantısında Gazze'yi kan gölüne çeviren İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya sert çıktı. Erdoğan, "Buradan Netanyahu'ya sesleniyorum, sende atom bombası var mı yok mu? Varsa sıkıysa açıkla. Ey İsrail sen de nükleer bomba var ve bununla tehdit ediyorsun. Artık ecelin geliyor. Neye sahip olursan ol gidicisin" dedi. Peki,İsrail'de atom bombası var mı?

İSRAİL'DE ATOM BOMBASI VAR MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan " Hamas'ı terör örgütü olarak ifade edenler, Hamas seçimlere girip seçimi kazanan bir parti. Seçimi kazandıktan sonra da haklarını elinden aldınız. Kim aldı, ABD ile İsrail birlikte aldı. Benim ülkemde bile halen Hamas'ın bir siyasi parti olduğunu anlamayanlar var. Gazze'de 40 gündür gördüklerimizi anlatmak için savaş tabiri yetersiz kalır. Savaş hukukunun ilk kuralı ise çocuklara, kadınlara, yaşlılara, hastalara dokunmamaktır. Buradan Netanyahu'ya sesleniyorum, sende atom bombası var mı yok mu? Varsa çık açıkla. Ey İsrail sen de nükleer bomba var ve bununla tehdit ediyorsun. Artık ecelin geliyor. Neye sahip olursan ol gidicisin. Ahlak, vicdan namına ne varsa kaybedenler insan değildir." dedi.

İsrail'in nükleer silahları

İsrail'in nükleer silahları, İsrail devletinin nükleer silahlanmasıyla ilgilidir. İsrail dünyada nükleer silah geliştirmiş olarak kabul edilen altıncısı, Nükleer Silahsızlanma Antlaşması'nı imzalamamış nükleer silah sahibi dört ülkeden birisidir.

İsrail devleti resmî olarak nükleer belirsizlik diye tanımlanan bir siyaset izlemektedir. Buna göre stratejik olarak bilerek uluslararası komuoyu ile bilgi paylaşılmamaktadır. İsrail bu siyaset kapsamında resmî olarak nükleer silahlara sahip olduğunu açıklamamıştır. Ancak buna rağmen belirsiz açıklama yapmıştır.

Son Dakika Uluslararası İlişkiler Erdoğan'dan İsrail'e: 'Sende Atom Bombası Var mı?' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement