Adana'nın Kuzey ilçelerini fırtına ve sağanak vurdu - Son Dakika
Yaşam

Adana'nın Kuzey ilçelerini fırtına ve sağanak vurdu

Adana\'nın Kuzey ilçelerini fırtına ve sağanak vurdu

Adana'nın kuzey ilçelerinde etkisini arttıran sağanak yağış ve fırtına nedeniyle dere yataklarında taşkınlıklar yaşandı. Yollar ulaşıma kapandı ve iş makineleri vatandaşların kurtarılması için seferber oldu.

26.11.2023 21:38  Güncelleme: 21:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'nın Kuzey ilçelerini fırtına ve sağanak vurdu

ADANA - Adana'nın kuzey ilçelerinde akşam saatlerinde etkisini arttıran sağanak yağış ve fırtına Aladağ, Feke ve Kozan ilçelerinde dere yataklarında taşkınlıklara neden olurken suların getirdiği taşlar ile yollar ulaşıma kapandı. Kuzey ilçelerde iş makineleri yolda mahsur kalan vatandaşlar için seferber oldu.

Adana'nın İmamoğlu, Kozan, Feke, Saimbeyli ve Aladağ ilçelerinde etkisini arttıran şiddetli sağanak nedeni ile dere yatakları taşkınlıklara neden oldu. Dağ yamaçlarından gelen sular yollarda ulaşım aksamasına neden olurken bir çok noktada su taşkını nedeni ile trafikte vatandaşlar mahsur kaldı.

Aladağ ilçesinde Belediye ekipleri 3 iş makinesi, 2 pikap, 12 personel ile yağıştan etkilenerek kapanan yollara müdahale ederken bölgede şiddetli sağanak etkisini sürdürüyor. Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik " Bölgemiz çok yoğun yağış alıyor. Karahan, Kışlak, Gökçeköy, Kızıldam mahallelerimizde yollarımız ulaşıma kapandı. Bölgemizde yağış devam ediyor. Herhangi bir can kaybımız yok çok şükür. Yol açma çalışmalarımız sürüyor" diyerek son durum hakkında bilgi verdi.

Öte yandan Feke Kozan Karayolunda ulaşımda aksamalar sürerken ilçede Kısacıklı, Çandırlar, Ormancık, Musalar, Oruçlu, Değirmenuşağı, Kaleyüzü mahallelerinde su taşkınları nedeni ile ulaşımda aksamalar yaşanıyor.

Saimbeyli ilçesinde Çatak mahallesinde dere yatağının taşması üzerine ulaşım kapanırken bölgede yol açma çalışmaları başlatıldı.

Kozan ilçesinde Akdam, Akarca,Özbaşı mahallerinde dere yatağı taşarak su taşkını nedeni ile ana yol ulaşıma kapanırken, Mansurlu Kozan yolu su taşkını nedeni ile kapandı. Bölgede Jandarma ve belediye ekiplerinin yol açma çalışması sürüyor.

Kuzey Adana'da yağışlar sürüyor.

O

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Adana'nın Kuzey ilçelerini fırtına ve sağanak vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement