Ankos 2. Bölge Toplantısı Esogü Ev Sahipliğinde Yapıldı - Son Dakika
Yaşam

Ankos 2. Bölge Toplantısı Esogü Ev Sahipliğinde Yapıldı

Ankos 2. Bölge Toplantısı Esogü Ev Sahipliğinde Yapıldı

Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Derneği (ANKOS) 2. Bölge Toplantısı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Prof. Dr. Necla Özdemir Konferans Salonu’nda yapıldı.

30.10.2017 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Derneği (ANKOS) 2. Bölge Toplantısı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Prof. Dr. Necla Özdemir Konferans Salonu'nda yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanı Eyüp Yüksel, ANKOS'la ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Ardından söz alan ANKOS Başkanı Tuba Akbaytürk Çanak, akademik kütüphanelerde görev yapan değerli yöneticilerle, elektronik kaynaklar konusundaki mesleki bilgi ve tecrübeleri paylaşmak, bilgi alışverişinde bulunmalarını sağlamak yeni işbirliği ve ortak çalışma alanları oluşturmak, profesyonel iletişim ve işbirliğini artırmak amacıyla bir araya geldiklerini belirtti.

Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen, toplantıya ev sahipliği yapmaktan ve değerli katılımcıları ESOGÜ'de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Modern eğitim anlayışının artık öğrencileri, belirli konuların ezberlenmesi yerine, onları araştırıp öğrenmeğe ve yorum yapmağa yönelttiğini ve bu eğitimin de modern kütüphaneler olmadan gerçekleşmesinin mümkün olamayacağını belirten Gönen, Kütüphanelerde bilgisayarların kullanımı ile başlayan gelişmelerin, her geçen gün yeni teknolojilerin ortaya çıkmasıyla giderek büyümekte olduğunu, bu gelişmelere bağlı olarak verilen hizmetlerin çeşidi, niteliği ve hızının arttığını söyledi. Kütüphanecilik sektörünün söz konusu değişimlere ayak uydurabilmesi ve hayatta kalabilmesi için yeniden yapılanmasının, sadece basılı kaynaklarla ilgili bilgi sorunlarına değil, ağ aracılığıyla erişilebilen bilgi kaynaklarıyla ilgili bilgi sorunlarına da çözüm üretmesinin gerekliliğini vurgulayan Gönen; "Bu bilinçle 2004 yılında kurduğumuz üniversite kütüphanemizde, çağın imkanlarından da elimizden geldiğince faydalanarak öğrencilerimize, akademik ve idari personelimize ve diğer kullanıcılara 7/24 aralıksız hizmet vermenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz" dedi.

Prof. Dr. Hasan Gönen toplantının düzenlenmesine katkıda bulunan herkese teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Kütüphane ve kütüphaneciliğin gelişimi, üniversiteler arası bilgi paylaşımı, Türkiye'de bilimsel bilgiye yatırım, kütüphane bütçeleri, elektronik kaynakların seçimi, sağlanması ve kullanımı konularının ele alındığı toplantıya yaklaşık 80 üniversitenin kütüphane/bilgi merkezi yöneticileri katıldı. Toplantı, yapılan Eskişehir Kültür Turu ile sona erdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Ankos 2. Bölge Toplantısı Esogü Ev Sahipliğinde Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement