Artvin'de Şiddetli Fırtına ve Dalgalar Yola Zarar Verdi - Son Dakika
Yaşam

Artvin'de Şiddetli Fırtına ve Dalgalar Yola Zarar Verdi

Artvin\'de Şiddetli Fırtına ve Dalgalar Yola Zarar Verdi

Artvin'de etkisini sürdüren şiddetli fırtına ve dalgalar Hopa-Kemalpaşa arasındaki Karadeniz Sahil Yolu'na zarar verdi. Dalgaların yola getirdiği taşlar ve ağaç parçaları nedeniyle Sarp Sınır Kapısı'na giden yol ulaşıma kapandı.

27.11.2023 18:13  Güncelleme: 18:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin'de etkisini sürdüren şiddetli fırtına ve dalgalar Hopa- Kemalpaşa arasındaki Karadeniz Sahil Yolu'na zarar verdi. Dalgaların yola getirdiği taşlar ve ağaç parçaları nedeniyle Sarp Sınır Kapısı'na giden yol ulaşıma kapandı.

Edinilen bilgiye göre dün gece başlayan şiddetli yağış ve fırtına Artvin'in Hopa ve Kemalpaşa ilçelerinde taşkınlara neden oldu. Karadeniz Sahil Yolu'nun Hopa ile Kemalpaşa arasında dev dalgalar oluştu. Taşan dalgalar karayolunu göle çevirdi. Aynı zamanda heyelanlar meydana geldi. Bazı bölgelerde yamaçtan kopan kaya ve toprak parçaları karayoluna düştü. Yol araç trafiğine kapatıldı, bölgeye ekipler sevk edildi. Uzun araç kuyrukları oluştu. Sarp-Hopa karayolu güzergahı araç trafiğine kapatıldı. Bazı araçlar dalgalar nedeniyle hasar gördü, tırlar şiddetli rüzgarda devrildi. Balıkçı barınakları zarar görürken, bazı iş yerlerini su bastı.

Karayolları ve Belediye ekiplerine ait iş makineleri eşliğinde bölgede bulunan yolu açmak için çalışma başlatıldı. Yaklaşık 2 saat ulaşıma kapalı olan yolda ekiplerin çalışması devam ederken oluşan araç kuyrukları nedeniyle Hopa-Sarp yönü çift taraflı ulaşıma açıldı.

Bölge esnaflarından Şenol Yılmaz, yaptığı açıklamada "Denizin kabarması nedeniyle yolumuz 5 saattir kapalı. Denizin dalgaları ve yamaçtan heyelanların gelmesiyle yolumuz kapandı" dedi.

Kemalpaşa Minibüsçüler Durak Başkanı Osman Lokumcu ise "Denizin büyümesi nedeniyle yol tek şerit olarak trafiğe kapalı. Dalgalar yola vurdu. Uzun araç kuyrukları oluştu" ifadelerini kullandı. - ARTVİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Artvin'de Şiddetli Fırtına ve Dalgalar Yola Zarar Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement