Bursa'daki Süs Tavukları Yerli Araba Fiyatında - Son Dakika
Yaşam

Bursa'daki Süs Tavukları Yerli Araba Fiyatında

Birbirinden renkli, farklı özelliklere sahip süs tavukları, 10 bin liraya kadar alıcısını bekliyor.

11.03.2015 16:28

Bursa'da birbirinden renkli, farklı özelliklere sahip süs tavukları, 10 bin liraya kadar alıcısını bekliyor.

Bursalı süs tavuğu yetiştiricileri, Osmanlı Sultan Tavuğu, Malezya Serema Cinsi tavuklar ve siyah renkteki Ayam Cemani cinsi tavukların özellikle ilgi çektiğini belirtiyor.

100 LİRADAN 10 BİN LİRAYA KADAR TAVUK

Pazar günü yapılacak müzayede ile 600 çeşit cins süs tavuğu 100 lira ile 10 bin lira arasında alıcısını bulacak. Mezatın gözdesi ise 1850 yılında Osmanlı Hanedanı tarafından yetiştirilen ancak daha sonra İngiltere'ye sürgün gönderilen beyaz renkteki Osmanlı Sultan Tavuğu olacak.

"KANARYADAN NEYİ EKSİK"

Bursa Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştirme Derneği Başkanı Ömer Çakal, süs tavuğu yetiştiriciliğinin bir hobi ile başladığını dile getirerek, "Bu derneği kurmamızın amacı, tüm süs tavuğu sevenleri bir araya getirip kurumsallaşma adına bir adım atmaktır. Kanarya ve güvercin federasyonları olduğu gibi federasyon kuracağız. İstanbul ve Bursa'da örgütlendik. Manisa ve Samsun başta olmak üzere diğer illerde de derneğimizi kuracağız." dedi.

15 MART'DA 600 TAVUK KATILACAK

Bursa Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştirme Derneği Başkan Yardımcısı Göksel Bayrak ise, "Mezatımız 15 Mart Pazar günü Osmangazi ilçesi Çukurca Köyü Kapalı Spor Salonu'nda saat 14.00 ile 22.00 arası yapılacak. Mezatta Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen 600 civarında süs tavuğu açık arttırma usulü ile satılacak. Tüm tavukseverleri bekliyoruz" diye konuştu.

Bursa\'daki Süs Tavukları Yerli Araba Fiyatında
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Yaşam Bursa'daki Süs Tavukları Yerli Araba Fiyatında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • cankurtaran: benden yakisikli lan 14 0 Yanıtla
  • ŞEBİP: BU TAVUK A KÜRT HOROZ LAZIM GELİR 4 7 Yanıtla
  • Ak genç: Alan maldır 3 7 Yanıtla
  • kumesin hali: Suslumanlara benzemis. ozel ucagi ile umreyede gider. 4 4 Yanıtla
  • aslı: ulenn bunlardan bıze hediiye getırmışlerdi biz 2 ay bıraz daha besledik yedikkk 10bin tl hakket yemişiz arttık gam yemem :) :) 7 0 Yanıtla
  • ADEM TOK: BEN BU HAYVANLARIN HEPSİNİ BESLEYİP ÜRETTİM. 10000 TL YE FELAN TAVUK YOK YALAN ARKADAŞLAR. EN PAHALI SEREMA ODA 500 TL. 4 0 Yanıtla

Advertisement