Dünya Çocukları Piknikte Buluştu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Dünya Çocukları Piknikte Buluştu

Dünya Çocukları Piknikte Buluştu
23.04.2018 13:40

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali için Kocaeli’ye gelen Dünya çocukları Sekapark’ta gerçekleştirilen piknikte buluştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali için Kocaeli'ye gelen Dünya çocukları Sekapark'ta gerçekleştirilen piknikte buluştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali için Kocaeli'ne gelen 41 ülkeden 1000 çocuk, Sekapark'ta gerçekleştirilen piknikte bir araya geldi. Türk ailelerinde misafir edilen dünya çocuklarına Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da eşlik etti. Yer sofralarına konuk olan Başkan Karaosmanoğlu, 23 Nisan Festivali'nin dünya kardeşliği ve birlik beraberliğine örnek olduğu kaydetti.

Tek tek çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Karaosmanoğlu, bu birlikteliğin dünyaya örnek olduğunu ifade etti. Başkan Karaosmanoğlu, dil, ırk, renk ayrımının olmadığı bu festivalin tüm dünya milletleri için bir gösterge olması gerektiğini belirtti.

Piknikte konuşan Başkan Karaosmanoğlu, "41 ülkeden gelen çocuklarımız bizim ailelerimizle aynı evi paylaştılar. Beraber oyunlar oynadılar, güzel vakit geçirdiler. Evlerine döndükleri zaman da bu arkadaşlıklar ömür boyu devam edecektir. Bu arkadaşlıklar dünya barışı için çok değerli" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Dünya Çocukları Piknikte Buluştu - Son Dakika


Advertisement