Gediz'de balya makinesinden çıkan yangın ormana sıçramadan söndürüldü - Son Dakika
Yaşam

Gediz'de balya makinesinden çıkan yangın ormana sıçramadan söndürüldü

Gediz\'de balya makinesinden çıkan yangın ormana sıçramadan söndürüldü

Kütahya'nın Gediz ilçesine bağlı Cebrail Köyünde, bir tarlada balya makinesinden çıkan yangın sonucu 90 dönümlük tarla ve mahsul zarar gördü. Gediz Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin hızlı müdahalesiyle yangın ormana sıçramadan kontrol altına alındı. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

23.08.2023 14:41

Kütahya'nın Gediz ilçesinde balya makinesinden çıktığı tahmin edilen orman yangınında 90 dönümlük tarla ve mahsul yandı. Yangın Gediz Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin hızlı müdahalesi sonucu ormana sıçramadan söndürüldü.

Yangın ilçeye bağlı Cebrail Köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre H.A.'a ait tarlada balya yapan makineden çıktığı tahmin edilen yangında toplamda 90 dönümlük tarlada balyalar ve buğday sapları yandı. H.A.'a ait tarlada çalışan balya makinesinden çıkan kıvılcım kuru olan buğday saplarını tutuşturdu. Rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen kıvılcımlar diğer tarlalara da sıçradı. Köylülerin müdahalesi yetersiz kalırken ihbar üzerine Gediz Orman İşletme Müdürlüğü İtfaiye ekipleri sevk edildi.

Ekiplerin hızla yangına müdahale etmesi ve köylülerin yoğun çabası ile yangın bölgede bulunan ormanlık alana sıçramadan söndürüldü.

Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Gediz'de balya makinesinden çıkan yangın ormana sıçramadan söndürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement