Niğde'de Gençlik ve Kadın Yaşam Merkezi İçin Temel Atıldı - Son Dakika
Yaşam

Niğde'de Gençlik ve Kadın Yaşam Merkezi İçin Temel Atıldı

Niğde\'de Gençlik ve Kadın Yaşam Merkezi İçin Temel Atıldı

Niğde merkez İlhanlı Mahallesi Gençlik ve Kadın Yaşam Merkezi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Niğde Belediyesi, modern yaşam merkezleri ve yeni nesil kütüphaneler kazandırmayı hedefleyen projelerinden birini daha hayata geçiriyor.

01.12.2023 16:10  Güncelleme: 16:56

Niğde merkez İlhanlı Mahallesi Gençlik ve Kadın Yaşam Merkezinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Kente modern yaşam merkezleri ve yeni nesil kütüphaneler kazandırmayı hedefleyen Niğde Belediyesi bu alandaki önemli projelerinden birini daha hayata geçiriyor. İlhanlı Mahallesi Gençlik ve Kadın Yaşam Merkezinin temeli Niğde Valisi Cahit Çelik, AK Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, Belediye Başkanı Emrah Özdemir, protokol üyeleri, kurum müdürleri ve mahalle sakinlerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Temel atma töreninde konuşma yapan Niğde Valisi Cahit Çelik; "Tarih içerisinde kadınların hem kültürümüzde hem de hayatımızda önemli rol oynadığını görüyoruz. Belediyemiz de burada böyle bir eseri kazandırarak kadınlarımızı hem sosyal hem de kültürel hayatta daha aktif hale getirecek projenin temelini atmış oluyor. İlimizde toplamda 15 kütüphanemiz var burasıyla birlikte inşallah şehrimiz eğitim anlamında da daha iyi bir konuma gelir" dedi.

Hem Kütüphane Hem Yaşam Merkezi Olacak

Gençlik ve Kadın Yaşam Merkezi olarak yapının iki bölümden oluştuğunu söyleyen Belediye Başkanı Emrah Özdemir, kadınlar ve gençler için projeler geliştirdiklerine değindi. Başkan Özdemir; "En büyük yatırımı biz kadın ve gençlerimize yapıyoruz. Bütün projelerimizde kadın ve gençlerimizi pozitif olarak ayırıyoruz, bu yatırım da onlardan bir tanesi. Temeli atılacak olan yaklaşık olarak 2 bin 200 metrekarelik binamızın 2 farklı girişi olacak. Sadece kadınların kullanacağı, atölyeler, kurslar ve spor alanları olan kadın yaşam merkezi ile bu çevrede oturan kadınlar sosyal ve kültürel açıdan neye ulaşmak istiyorlarsa ona ulaşmış olacaklar. Yine 3 katlı kütüphane ile olacak. Çalışma saatini ilgi ve alakaya göre belirleyeceğiz, gerekirse 24 saat açık olacak. Gençlerimiz güvenle gelecekler, internetinin de içinde olduğu bilgisayarları ve kitapları ile her türlü ihtiyaçlarını giderecekler. Amacımız gençlerimizin güvenli ortamlarda vakit geçirmelerini sağlayabilmek" ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 28 milyon lira maliyetle hayata geçirilecek olan İlhanlı Mahallesi Gençlik ve Kadın Yaşam Merkezinde, 110 kişi kapasiteli kütüphane, satranç oyun alanları ve kafeterya yer alacak. Projenin Kadın Yaşam Merkezi bölümünde ise el sanatları atölyesi, yemek atölyesi, plates ve fitness salonu bulunacak. Ayrıca, Kadın Yaşam Merkezi'ndeki spor salonunda kadınlar haftanın 6 günü 09.00-22.45 saatleri arasında 2 kadın eğitmen eşliğinde eğitim imkanı bulabilecek. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Niğde'de Gençlik ve Kadın Yaşam Merkezi İçin Temel Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement