(Özel Haber) Engelli Dört Kız Kardeş Yaşama Tutunmaya Çalışıyor - Son Dakika
Yaşam

(Özel Haber) Engelli Dört Kız Kardeş Yaşama Tutunmaya Çalışıyor

(Özel Haber) Engelli Dört Kız Kardeş Yaşama Tutunmaya Çalışıyor

İZMİR (İHA) – Engelli dört kız kardeş, evlerine rampa yaptırmak için yetkililerin yardımını bekliyor.

25.09.2013 13:12

İZMİR (İHA) – Engelli dört kız kardeş, evlerine rampa yaptırmak için yetkililerin yardımını bekliyor. Yaşları 25 ile 41 arasında olan dört kız kardeşin hikayesi yürekleri sızlatıyor. 10 yaşına kadar arkadaşları gibi koşup oynayan ve yürüyen Bütün ailesinin kızları, şimdi tekerlekli sandalyede yaşam sürdürüyor.

Kalp ameliyatı olan şeker hastası baba Yusuf Bütün (66) ve Gülbeyhan Bütün (65) çiftinin kızları 41 yaşındaki Banu Bütün, 36 yaşındaki Belma Bütün, 28 yaşındaki Naringül Bütün ve 25 yaşındaki Şükran Bütün, yaşama engelsiz başladı. Ancak, beyin hücrelerindeki ölüm nedeniyle her gün fizyolojik olarak geriye gittiler ve bugün vücut gelişimini tam yerine getiremediği için tekerlekli sandalyeye mahküm oldular. Bütün engellere rağmen yaşamlarını sürdüren kızlar, şimdi oturdukları apartmanın merdivenlerine rampa yaptırmak için mücadele veriyor.

RAMPAYA İZİN VERİLMİYOR

Şükran Bütün ve Naringül Bütün, eğitim öğretimlerine devam etmek için rehabilitasyon merkezine gidiyor. Anne Gülbeyhan Bütün tarafından okula hazırlanan kızlar, apartmanın merdivenlerinde rampa olmadığı için anneleri tarafından güçlükle indiriliyor. Bu konu ile ilgili onlarca kez müracaatta bulunup apartman sakinlerini bir türlü ikna edemeyen aile, apartmanın iki girişi olmasına rağmen birinin kendi imkanlarıyla engelli rampası yaptırmak istiyor. Ancak bu girişimleri apartman sakinleri tarafından engellenerek, rampanın yapılmasına izin verilmiyor. Konuyla ilgili yetkililerden yardım isteyen Bütün ailesi, apartmanın rampa yapılmasına müsait olduğu halde izin verilmediğini belirterek "Herkes bir engelli adayıdır. Bunun unutulmaması gerekiyor" diye hatırlatmada bulunuyor.

APARTMANIN İKİ GİRİŞİ VAR

Apartman fiziki şartlar bakımından engelli yapılmasına oldukça müsait olmasına rağmen apartman sakinlerinin bu konuya duyarsız kalmaları tepkiye neden oluyor. Aykent 2 Sitelerinde bir blokta oturan Bütün ailesi, tekerlekli sandalyenin kolayca inip çıkması için yapılacak bir rampanın bütün masraflarını karşılamaya hazır olduklarını bildirdi. Konu hakkında görüşlerini ifade eden baba Yusuf Bütün, şöyle konuştu: "Evde dört kızım var hepsi engelli. Kızlarımdan ikisi okula gidiyor. Annesi her gün onları hazırlayıp okula gönderiyor. Ancak, tekerlekli sandalyeyi merdivenlerden indirmesi çok zor oluyor. Eşim hasta ve güçsüz durumda. Benim durumum zaten belli. Bu rampa yapılırsa herkese dua edeceğiz. İzin verin apartmana bu engelli rampasını yaptırayım."

KAYMAKAM'DAN YARDIM BEKLENİYOR

Kaymakam Aydın Memük başta olmak üzere Belediye Başkanı İsmail Uygur'a kadar giderek içinde bulundukları zorlu koşulları aktaracaklarını dile getiren baba Yusuf Bütün, sözlerini şöyle sürdürdü: "Oturduğumuz apartmanın iki girişi var. Biz, girişin bir tanesine engelli rampası yaptırmak istiyoruz. Ama apartman sakinleri izin vermiyor. Artık tek çarem Kaymakam ve Belediye Başkanımız. Kendilerine gidip kızlarımın durumunu aktaracağım. Apartmana engelli rampasını yaptırmak için elimden geleni yapacağım. Evde dört kız var hepsi engelli. Rampaya karşı çıkanların vicdanı yok. Bu kızlar yaşıtları gibi koşup oynayamıyor. En azından okula giderken rahat olsunlar. Rampanın engelli kızlara faydası var, apartmana hiçbir zararı yok." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam (Özel Haber) Engelli Dört Kız Kardeş Yaşama Tutunmaya Çalışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement