Rektör Gönen'in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı - Son Dakika
Yaşam

Rektör Gönen'in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Rektör Gönen\'in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

28.10.2017 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Milletin azim ve kararlılığıyla verdiği istiklal mücadelesinin en büyük eseri Cumhuriyet'in bu yıl 94'üncü kuruluş yıl dönümü olduğunu hatırlatan Rektör Gönen, mesajında şunlara yer verdi:

"Çağdaş Cumhuriyeti bütün değer ve kurumlarıyla özümseyen milletimiz, ülkesini dünya devletleri arasında hak ettiği saygın konuma yükseltebilmek için büyük bir inanç ve iradeyle çalışmış, her türlü fedakarlığı göstermiştir. Bugün gelinen noktada Türkiye Cumhuriyeti Devleti, demokrasisi, çağdaş kurumları ve sağladığı güven ortamıyla bölgesindeki tüm mağdur ve mazlumların umut kaynağı olmuştur. Bölgesinde cumhuriyetin ve demokrasinin bayraktarı olan devletimiz, destansı kurtuluş mücadelesinden bugüne değin tüm dünyada ilham kaynağı olmayı sürdürmüştür. Birliğimize ve beraberliğimize yönelen hain ve aciz saldırıların ardında işte bu iradeden, istikrardan ve ilerleyişten duyulan rahatsızlık vardır. Ancak aziz Türk milleti her türlü saldırı karşısında bir kez daha 'Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım' diyerek bağımsız yaşama iradesini 15 Temmuz 2016 günü tekrar ortaya koymuştur."

"Cumhuriyetimize sahip çıkmak ve vatan için mücadele etmek hepimizin müşterek vazifesidir"

Bağımsız ve güçlü bir devlet olarak atalardan devralınan iradeyi devam ettirecek ve milletin altında toplanacağı bayrağın Cumhuriyet olduğunu belirten ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen mesajında, "Müşterek kültür, dil, inanç ve değerlere sahip vatanımız, bizi birbirimize sarsılmaz bağlarla bağlayan, gönüllerimizi kaynaştıran büyük bir adalet ve sevgi medeniyetinin beşiğidir. Bağımsız ve güçlü bir devlet olarak ecdadımızdan devraldığımız iradeyi devam ettirebilmek için milletin bütün evlatlarının altında toplanacağı yegane bayrak Cumhuriyettir. Vatanımızın bölünmez bütünlüğünün ve halkın mutlak iradesinin simgesi, milletimizin ortak eseri olan Cumhuriyetimize sahip çıkmak, vatanın ve milletin geleceği için çalışmak, mücadele etmek hepimizin müşterek vazifesidir. İnanıyorum ki Cumhuriyetin evlatları devraldığı bu mirası sonsuza dek koruyacaktır. Bu inançla başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün istiklal kahramanlarımızı ve bu toprakları bize vatan kılmak için canlarını feda etmiş tüm aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyor, Cumhuriyetimizin temel değerlerine yürekten bağlı milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı yürekten kutluyorum" ifadelerine yer verdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Rektör Gönen'in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement