Samsun'da 'Uyuşturucuyla Mücadele ve Koordinasyon Toplantısı' Yapıldı - Son Dakika
Yaşam

Samsun'da 'Uyuşturucuyla Mücadele ve Koordinasyon Toplantısı' Yapıldı

Samsun\'da \'Uyuşturucuyla Mücadele ve Koordinasyon Toplantısı\' Yapıldı

Uyuşturucuyla Mücadele ve Koordinasyon Toplantısına katılan Samsun Valisi Osman Kaymak, uyuşturucu ile mücadeleyi çok önemsediklerini söyledi.

29.09.2017 12:25

Uyuşturucuyla Mücadele ve Koordinasyon Toplantısına katılan Samsun Valisi Osman Kaymak, uyuşturucu ile mücadeleyi çok önemsediklerini söyledi.

Uyuşturucuyla Mücadele ve Koordinasyon Toplantısı, Vali Osman Kaymak'ın başkanlığında Devlet Su İşleri Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Kaymak, "Bugün Uyuşturucuyla Mücadele ve Koordinasyon Toplantısını yapmak üzere bir araya geldik. Arkadaşlar, biliyorsunuz uyuşturucu birçok ailenin canını yakan, toplumumuzun gerçekten kanayan yarasıdır. Yıllardır uyuşturucuyla mücadele belli kesimler tarafından yürütülmeye çalışıldı. Fakat yaklaşık son 5 yıldır devletimiz, uyuşturucuyla mücadeleyi özellikle 3-4 senedir toplum sorunu ve ülkenin sorunu nezdinde ciddi şekilde bu konuları masaya yatırdı. Toplantılarda komisyon kuruldu. Biz de Samsun Valiliği olarak uyuşturucuyla mücadele konusunu çok önemsiyoruz. Planlı, programlı işleri takip ederek sonuç alıcı çalışmalar yapmamız gerekiyor. İnşallah bu komisyonumuz gerçek manada Samsun ili ve ilçelerinde, özellikle ihtiyaç olan alanlarda çok ciddi çalışmalar yapar. Bu yaptığımız çalışmaları da halkımıza duyurmamız gerekiyor. Arkadaşlar, temel bir ilke vardır; 'Önlemek, ödemekten her zaman daha ucuz ve daha kolaydır'. O anlamda önleyici tedbirleri çok önemsiyoruz. Daha önce uyuşturucu ile mücadele il kurulu toplantıları İl Emniyet Müdürlüğümüzün bünyesinde iken, önleme tedbirlerinin daha önemli olduğu düşünülerek Halk Sağlığı Müdürlüğüne bırakılmıştır. Diğer bütün kurumlarımız kendi görev alanlarında her türlü desteği, katkıyı yaparak toplumsal bir sorun haline dönüşmüş olan bu konunun toplumumuzun gündeminden olabildiğince çıkarılmasına katkı yapacaktır diye düşünüyorum" dedi.

Vali Kaymak'ın konuşmasının ardından, Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü Şube Müdürü Uz. Dr. Nildan Arslan ve OMÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Yıldız Pekşen 'Elimi Bırakma Projesi' ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Toplantıda Samsun'da denetimli serbestlik birimiyle koordineli çalışılarak hedeflere ulaşılması, komisyonda medyayı temsilen bir yetkilinin bulunmasının gerektiği, AMATEM kliniğinin ihtiyaçlara cevap verecek seviyeye getirilmesi gerektiği, dezavantajlı grupların yaşadığı bölgelerde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce sportif aktivitelere öncelik verilmesi ve çeşitli müsabakaların yapılması, yine bu bölgelerde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve ilçe belediye başkanlıklarınca koordineli olarak sportif alt yapının tamamlanması ve gençlerin spora yönlendirilmesi, OMÜ Tıp Fakültesinde AMATEM kliniğinin açılması gerekliliği başlıklarında konular görüşülüp, çalışmalar tamamlandı.

Toplantıya ayrıca Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sefer Arlı, Vali Yardımcısı Hasan Öztürk, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Ünsal Ağaoğlu, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutan Vekili, Sg. Alb. Ercan Şenvardar, ilgili kamu kurum ve kuruluş müdürleri ve sivil toplum temsilcileri katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Samsun'da 'Uyuşturucuyla Mücadele ve Koordinasyon Toplantısı' Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement