Üniversite Hastanelerinde 'Özel Muayene' Dönemi - Son Dakika
Yaşam

Üniversite Hastanelerinde 'Özel Muayene' Dönemi

Üniversite Hastanelerinde \'Özel Muayene\' Dönemi

Yürürlüğe giren yeni kanun ile artık yükseköğretim kurumlarında görev yapan doktorlar, mesai saatleri dışında ilave ücret alarak özel muayene yapabilecek.

22.07.2013 15:30  Güncelleme: 15:45

29 Mayıs 2013 tarihli resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6486 sayılı kanunun 4. maddesiyle 5510 sayılı kanunun 73. maddesine eklenen ek fıkra ile artık yükseköğretim kurumlarında görev yapan doktorlar, mesai saatleri dışında ilave ücret karşılığında vatandaşları özel muayene edebilecek.

29 Mayıs 2013 tarihli resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6486 sayılı kanunun 4. maddesiyle 5510 sayılı kanunun 73. maddesine eklenen ek fıkrada "Ancak yükseköğretim kurumlarına ait sağlık hizmeti sunucularında öğretim üyeleri tarafından mesai saatleri dışında bizzat verilen sağlık hizmetleri için kurumca belirlenmiş sağlık hizmetleri bedelinin, poliklinik muayenelerinde bir katını, diğer hizmetlerde yüzde ellisini geçmemek üzere, üniversite yönetim kurulu kararıyla öğretim üyelerinin unvanları itibarıyla belirlenen miktarda ilave ücret alınabilir. Ancak alınacak ilave ücret bir defada asgari ücretin iki katını geçemez. Bu oranları bir katına kadar artırmaya Bakanlar Kurulu yetkilidir. Kurum bu fıkra kapsamında ilave ücret alınamayacak sağlık hizmetlerini belirlemeye yetkilidir" denilmekte.

Konuyla ilgili olarak Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, ilgili kanuna dayanarak Dicle Üniversitesi Hastanelerinde özel muayene sistemine geçildiğini söyledi. Belirledikleri telefon numarası aranarak randevu alınacağı ve buna göre öğretim görevlilerine mesai saatleri dışında ilave ücret karşılığı özel muayene olunabileceğini aktaran alan, özel muayene ücretinin 41 ile 68 lira arasında değiştiğini söyledi. Alan, "Hastalar 0412- 2588001-16 hatlı telefonları arayarak bölüm sekreterinden sisteme dahil olan profesör, doçent ve yardımcı doçent gibi öğretim üyelerine randevu alıp ilave ücret ödeyerek mesai saati dışında özel muayene olabilecekleri gibi ameliyat da olabilecekler" dedi. Dicle Üniversitesi Hastanelerinde tam gün hizmet veren öğretim üyelerinin randevu sistemine dahil olmasıyla beraber mesai saati dışında özel muayene yapmaya başladığını ifade eden Alan, "Şu anda Dicle Üniversitesi Hastanelerinde, sosyal güvencesi olan hastalar hangi öğretim üyesinde muayene olmak isterse 41- 68 lira arasında değişen bir ilave ücretle muayene olabilecek. Yine hastalar ameliyat için ilave ücret ödeyerek ilgili bölümden dilediği öğretim üyesinden ameliyat olabilecekler" diye konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Üniversite Hastanelerinde 'Özel Muayene' Dönemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement