10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü - Son Dakika
Son Dakika Logo

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

10.12.2012 17:26

Muğla'da "10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü" dolayısıyla düzenlenen insan hakları konulu resim, afiş ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.

Muğla'da "10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü" dolayısıyla düzenlenen insan hakları konulu resim, afiş ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.

Muğla Valiliği Özer Türk Toplantı Salonu'nda düzenlenen törende, yarışmada dereceye giren ilköğretim okulu öğrencilerinin ödülleri Muğla Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış tarafından verildi.

Törende konuşan Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, 64 yıldır kutlanan Dünya İnsan Hakları Gününün, uzun yıllar süren zorlu mücadelelerin ardından benimsendiğini söyledi.

Türkiye'de insan haklarının korunması ve daha ileri götürülmesinin, toplumun ve tüm kesimlerinin öncelikli hedefleri arasında yer aldığını belirten Barış,

"Bir toplumun demokrasiye ve hukuka verdiği önem kadar insan haklarına gösterdiği saygı o toplumu çağdaş medeniyetler seviyesine taşıyacak en önemli araçlardandır. Yaşadığımız dünyanın daha huzurlu olması, toplum olarak herkesin birbirine kenetlenmesi açısından insan haklarına karşı tutumumuz sağlam bir toplum yapısının oluşması açısından büyük önem arz eder" dedi.

Yarışmada, resim dalında Tuğberk Yaman birinci, Arda İpek ikinci, Sedat Çalışkan üçüncü oldu. Afiş dalında birinci Beyza Yılmaz, ikinci Gizem Tuğrul, üçüncü Mehmet Altuğ Karayel, kompozisyon dalında ise Mehmet Ali Demirel birinci, Hafize Kurt ikinci, Çağın Fulden Eren üçüncülüğü kazandı.

Muhabir: Utku Uçrak

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - MUĞLA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü - Son Dakika


Advertisement