10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika
Yerel

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Koyulhisar Belediye Başkanı İlhan Eren, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

09.01.2012 15:40

Koyulhisar Belediye Başkanı İlhan Eren, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Gazeteciliğin fedakarlık isteyen ve zor şartlar altında yapılan bir kamu görevi olduğunu belirten Eren mesajında şunları kaydetti:

"Basın milletimizin ortak sesi olmasından öteye, kamuoyunun da vicdanını temsil etmektedir. Her şartta ve her koşulda görevleri peşinde olan gazeteciler, doğal olarak, her türlü tehdit ve yıpranmaya da açık olmaktadır. Halkı aydınlatma ve kamuoyu oluşturma işlevlerini yerine getirirken, demokrasinin işleyişinde önemli bir rol üstlenen basın, bu özelliğiyle demokrasilerin vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. Olayları, ilkeli yayıncılık anlayışının bir gereği olarak; tarafsız bir şekilde halka aksettirmek, gazetecilerin başlıca görevidir.

Kamuoyunu yaşanan olaylar hakkında bilgilendirmek için günün her saatinde haber peşinde koşan gazetecilerimiz zor şartlarda ve sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu bir taraftan gelişen olaylar karşısında aydınlatırken bir taraftan da halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getirmektedirler."

Gazetecilerin mesleğin yıpratıcı ve zor şartlarına rağmen üstün bir çabayla topluma hizmet ettiğini ifade eden Eren, "Bu zorlu görevi yerine getirirken mesleği başında şehit düşen tüm gazetecilerimize Allah'tan rahmet diliyor, basın çalışanlarının Gazeteciler Günü'nü tebrik ederek çalışmalarında başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

- SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement