10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika
Yerel

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, kalemini daha fazla özgürlük ve demokrasi için oynatan tüm basın çalışanlarının Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladığını bildirdi.

09.01.2012 18:21

CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, kalemini daha fazla özgürlük ve demokrasi için oynatan tüm basın çalışanlarının Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladığını bildirdi.

Seçer, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, 10 0cak 1961 tarihinde kabul edilen 212 sayılı yasanın, gazetecilere önemli haklar sağladığını, ancak, aradan geçen zamanda hakların ileri gitmesi bir yana hak gasplarının sürekli arttığını, gazetecilerin bayramlarını kaybettiğini, çalışma koşullarının da zorlaştığını kaydetti.

Abdi İpekçi'den Uğur Mumcu'ya, Metin Göktepe'den Hrant Dink'e her türlü baskı ve hak gasplarıyla kalemleri kırılmaya çalışılan basın çalışanlarına yönelik bu tutumun AK Parti iktidarları döneminde de hız kesmeden sürdüğünü belirten Seçer, AK Parti'nin vatandaşlara tanımadığı ifade özgürlüğü hakkını,

'ustalık döneminde' basın üstünde baskı, kısıtlama ve tutuklama olarak uygulamayı sıradan bir işleme dönüştürdüğünü öne sürdü.

Son 10 yılda gazeteci-yazarların mahkeme kapılarında sıraya girdiğini, çeşitli televizyon, gazete, ajans ve dergilerde çalışan tutuklu olarak 2012 yılına 95 gazetecinin yeni yıla cezaevinde girdiğini vurgulayan Seçer şunları kaydetti:

"2008 yılında 'yıpranma hakkı' ellerinden alınan gazetecilere

'Gazetecilerin koşullarını maden işçileriyle kıyaslamayalım. Yıpranmadan yıpranma payı olur mu- Yıpranacaksınız ki, yıpranma payını hak edesiniz' diyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik-in, afetin acı tablosunu yurttaşlara aktarmak için gittikleri Van'da depreme yakalanan ve hayatlarını kaybeden gazeteciler karşısında yüzü hiç ama hiç kızarmadı.

AK Parti'nin yaratmaya çalıştığı kara tabloyu yırtıp atacak, cesur yürekli kalemlerin bu ülkede olduğunu basın tarihimiz yazmaktadır. Ağır baskı karşısında sinmiş ve sindirilmiş, sessizleştirilmiş olan basın kurtuluşunun yol haritasını yine basının ve çalışanlarının kendisi yaratacaktır. Bu inançla kalemini daha fazla özgürlük ve demokrasi için oynatan tüm basın çalışanlarının Çalışan Gazeteciler Günü-nü kutluyorum."

-Diğer Kutlama mesajları

AK Parti Tarsus İlçe Başkanı Hakkı Meniz, Tarsus Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Duran Şen ve Tarsus Gazeteciler Cemiyeti başkan yardımcısı Hakan Bulut yaptıkları yazılı açıklamada 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Meniz, bilgi çağı ile birlikte teknolojinin gelişmesi, beraberinde basının da gelişmesini sağladığını belirterek, "Günümüzün en dinamik mesleklerinden biri olan gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir. Bu önemli misyonu yerine getirmek için her şartta görevleri peşinde koşan gazeteciler, doğal olarak, birçok zorluklarla karşı karşıya bulunmaktadır. O nedenle gazetecilerin ekonomik ve sosyal imkanları hususu büyük önem arz etmektedir. Yönetimle halkın arasında bağlantı kuran, bilgi akışını sağlayan, toplumsal var oluşta yaşanılan tüm ayrıntıları her bireye eşit olarak ulaştıran basın camiamız, toplumun en önemli nesnel gerçekliğidir. Bu nedenle, güçlü gazeteci, güçlü basın kuruluşunun; güçlü basın kuruluşları da güçlü demokrasinin tesisini sağlayacaktır" görüşlerine yer verdi.

Tarsus Gazeteciler Cemiyeti başkan yardımcısı Hakan Bulut, yaptığı açıklamada özellikle yerel basının günümüz Türkiye'sinde çok önemli bir görev üstlendiğine dikkat çekti.

Ulusal medya organlarının büyük bölümünün sermaye kesiminin eline geçtiği bir dönemde yerel basının kamuoyunun doğru ve objektif olarak bilgilenmesi için önemli bir araç olduğuna vurgu yapan Hakan Bulut, "Gerek gazete, gerek radyo, tv ve internet sayfalarıyla kamuoyunun bilgi sahibi olması için gece-gündüz çalışan basın emekçileri yine 10 Ocak Basın Çalışanları Günü-nü buruk bir şekilde kutlamaya bir ölçüde mahkum edilmişlerdir" şeklinde düşüncelerini ifade etti.

Tarsus Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Duran Şen, tüm Medya mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yazılı açıklama yapan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Duran Şen, Gazetecilik mesleği, çileli, zor ve aynı zamanda bir o kadar da fedakarlık isteyen en kutsal mesleklerden biridir. Bunun yanında günümüzde çağımızın en dinamik mesleklerinden biridir. Toplumun bilgilendirilmesi konusunda önemli bir işlevi yerine getiren gazeteciler çok önemli bir misyonu yerine getirmektedirler" şeklinde düşüncelerini kaydetti.

- MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement