10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika
Yerel

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Çanakkale İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Tekin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

10.01.2012 15:00

Çanakkale İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Tekin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Tekin, mesajında, ülke yönetimiyle millet arasında çok önemli bir köprü görevi gören basının, etkin bir denetim organı olma konumuyla demokrasinin temel unsurlarından birisi olduğunu söyledi.

Demokrasinin, herkesin düşüncesini açıklayabildiği bir ortamda olgunlaşabileceğini ifade eden Tekin, gazetecilerin, mesleklerinin gereğini yerine getirmek için fedakarca gece gündüz, kar kış demeden görev yaptığını bildirdi. Tekin, şunları kaydetti:

"Ülkemizde, 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe sokulan 212 Sayılı Yasa ile gazetecilerin sorunlarına sınırlı ölçüde de olsa çözüm bulunmak istenmiştir. Basın çalışanlarımızın haklarının korunması, sorunlarının çözülmesi, hak ettikleri hayat standartlarına kavuşmaları, basın çalışanlarımızın görevlerini daha iyi ve daha sağlıklı yapmalarını sağlayacaktır. Bu vesileyle basın çalışanlarımızın gününü tebrik ediyor, görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden basın çalışanlarımızı rahmetle anıyor, tüm basın çalışanlarına sevgi ve selamlarımı sunuyorum."

- ÇANAKKALE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement