10. Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali - Son Dakika
Yerel

10. Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali

Bilecik Belediyesi tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenecek Tiyatro Festivali'nin galasında tiyatro sanatçıları Nurcan Elver, Ferdi Akarnur ve Kemal Kuruçay'a "Kristal onur" ödülleri verileceği bildirildi.

06.11.2015 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Belediyesi tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenecek Tiyatro Festivali'nin galasında tiyatro sanatçıları Nurcan Elver, Ferdi Akarnur ve Kemal Kuruçay'a "Kristal onur" ödülleri verileceği bildirildi.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, yaptığı yazılı açıklamada, 10 yıldır gerçekleştirilen tiyatro festivalinin, kültür ve sanat şehri Bilecik'e birçok yönden değer kattığını kaydetti.

Yağcı, 2004 yılında başlattıkları ve ulusal boyuta taşınan tiyatro festivalinin, halkın kültür ve sanata bakışında olumlu gelişmeler sağladığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Gelecekte uluslararası boyutlara taşımayı hedeflediğimiz festival, amaçları doğrultusunda emin adımlarla ilerliyor ve ilerlemeye devam edecek. Sanata ilgisi olan gençlerimizin de katılımlarını sağlamak için sanat atölyelerini festival bünyesinde açıyoruz. Yedi gün kapsamlı tiyatro festivalinde, çocuklarımıza çocuk oyunları, gençlerimize genç oyunları, vatandaşlarımıza Türk tiyatrosunun seçkin tiyatrolarının başarılı eserlerinden izlettiriyoruz."

18 Kasımda başlayacak festivalde, "Markopaşa müzikali", "Sorma söylemem", "2. Abdülhamid Han eskitilmiş kılıç", "Müfettiş", "Abim geldi", "Evet, istiyorum", "Düş yakamdan", "Aşka olan meylim senin yüzünden 2", "Alçalarak yüksel" ve "Bizim evde düğün var" adlı oyunlar sergilenecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 10. Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement