112 Acil Servis Günü - Son Dakika
Yerel

112 Acil Servis Günü

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, 112 Acil servisinin, dünya standartlarının üzerinde hizmet verdiğini söyledi.

10.02.2012 16:40

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, 112 Acil servisinin, dünya standartlarının üzerinde hizmet verdiğini söyledi.

Zolan, 112 Acil Servis Günü dolayısıyla, Merkez çalışanlarını makamında kabul etti. Ziyarete, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Metin Bozkır, Acil Afetler Şube Müdürü Zeliha Yıldırım ve servis çalışanları katıldı.

Denizli 112 Acil Servis'in hizmetteki kalitesini hayranlıkla izlediğini ifade eden Başkan Zolan, eskiden insanların acil bir durumda o günkü anlayış ve imkanla kendi araçlarının arka koltuğuna hastalarını koyarak hastanelere götürdüklerini belirtti.

Zolan, şöyle konuştu:

"Ama şimdi 112'yi çevirdiğimizde 3-4 dakika içinde o eve ulaşılıp hastanın yanında olabiliyorsunuz. Sizler olağanüstü gayretle hastaya şifa vermek için canla başla çalışıyorsunuz. Yardımına gittiğiniz insan bir gün sizin anneniz olabilir. Bir gün babamız, çocuğumuz, eşimiz olabilir. Sizleri hasta yanına giderken, kendi annenizi, babanızı, çocuğunuzu ya da eşinizi kurtarmaya gidermiş gibi görüyorum. Bu başarı ancak böyle sağlanır. Bu iş gönül işi, bu iş parayla pulla, zorlamayla olmaz. Sağlık hizmeti gece gündüz 24 saat ayakta beklemeyi ve nöbette olmayı gerektiriyor. Bugünkü hizmet seviyeniz, dünya standartlarının üzerindedir. İnşallah önümüzdeki günler, hizmet kalitesi ve anlayışıyla daha da iyiye gideceğiz. 112 Acil servis, dünya standartlarının üzerinde hizmet veriyor."

İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Metin Bozkır da, 112 Acil Servis Günü'nün çok yaygın olarak kutlanmadığını, Denizli'nin bugünü kutlayan ender iller arasında yer aldığını ifade ederek, "3-4 yıldır 112 Acil Servis Günü'nde çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Etkinlikler kapsamında 112'de çalışan arkadaşlarımızı il yöneticileriyle bir araya getirmek ve kendilerini ifade etmeleri sağlamak için ortam hazırlıyoruz" dedi.

- DENİZLİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 112 Acil Servis Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement