14 Ağustos Dünya Rabia Günü - Son Dakika
Yerel

14 Ağustos Dünya Rabia Günü

14 Ağustos Dünya Rabia Günü

Kocaeli, Düzce ve Bolu'da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

14.08.2014 15:08

14 Ağustos Dünya Rabia Günü dolayısıyla Kocaeli, Bolu ve Düzce'de çeşitli etkinlikler yapıldı.

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde "Sisi'lerin tankları, yıldıramaz halkları", "Mısır için direniş, insanlığa diriliş" sloganları atan grup, Sabri Yalım Parkı'nda toplandı.

Burada grup adına basın açıklamasını okuyan Genç Memur-Sen Kocaeli Temsilcisi Özgür Karaoğlu, hürriyete sınırsızca aşık Esma'ların Rabia Meydanı'ndaki özgürlük ve demokrasi nidalarını ölüm feryatlarına döndüren zulüm ve vahşetin üzerinden tam bir yıl geçtiğini söyledi.

Rabia Günü'nün insanlığın vicdanlara seslenme günü olduğunu belirten Karaoğlu, "Rabia Günü,  ümmetin kim olduğuna bakmaksızın mazlumlara el verme günüdür. Kürsel adalet, insanların ölmemesi, insanlık onurunun korunması, çocuklarımız için ayağa kalk ey ümmet" diye konuştu.

Rabia gençliği olarak insanlığı ve ümmeti ayağa kaldıracaklarını anlatan Karaoğlu, şunları kaydetti:

"Zulme direneceğiz. Zalimin karşısında diz çökmeyeceğiz. Emperyalistlere biat etmeyerek küresel sömürü düzenine son vereceğiz. Mısır'ı Sisi'den, Suriye'yi Esed'den, Filistin ve Gazze'yi İsrail ve siyonizmden, Doğu Türkistan, Kerkük, Keşmir, Musul, Halep, Telafer, Şengal, Orta Afrika Cumhuriyeti, Patani ve Arakan'ı zulümden, zalim yönetimlerden ve onların küresel patronlarından kurtaracağız. Huzurun, barışın, kardeşliğin ve adaletin hakim olduğu yeni ve adli dünya kuracağız."

Grup, açıklamanın ardından "Rabia" işareti yaparak dağıldı.

Düzce

Cedidiye Camisi önünde toplanan Genç Memur-Sen üyeleri, slogan atarak Anıtpark Meydanı'na yürüdü.

Meydanda grup adına basın açıklaması yapan Genç Memur-Sen İl Başkanı Gazi Mahmut Yıldırım, Rabia'nın artık Mısır'da meydanın adı olmadığını söyledi.

"Rabia, insanlığın zulme ve zalime meydan okumasının adıdır" diyen Yıldırım, şunları kaydetti:

"Esma, Sisi'nin vahşet kurşunları ile şehit olan Mısırlı mahsun İhvan'ın sadece adı değil, insanlığın demokrasi, özgürlük ve adaletin hakim olduğu bir dünya inşa etmekteki ısrarının adıdır. 14 Ağustos, insanlığın dünyaya sahip çıktığı gündür. 14 Ağustos, ümmetin, adalet ve merhameti dünyaya hakim kılmaya karar verdiği gündür."

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Bolu

Bankalar Caddesi'nden yürüyüşe geçen 50 kişilik grup, "Müslüman uyuma, kardeşine sahip çık", " Hamas'a selam, direnişe devam" sloganları atarak hükümet meydanında toplandı.

Grup adına konuşman Genç Memur-Sen İl Temsilcisi Yusuf Öcal, "zulüm kalesinin burçlarından atılan vahşet oklarının kaç çocuğun daha bağrına saplanmasını bekleyeceksiniz?" dedi.

"Vahşi mühendislerin 2013'ün 14 Ağustos'unda Mısır'da temelini attığı zulüm gökdelenini sen yerle bir edeceksin" ifadesini kullanan Öcal, "Zindanları mazlum mekanı haline getiren emperyalist cinnete sen 'dur' diyeceksin. Mazlum kanlarının üzerine iktidarlarını inşa etmek isteyen petrol diktatörlerini sen devireceksin. Çocukları öldüren, anaların feryatlarını kahkahalarıyla bastırmak isteyen ölüm makinelerine haddini sen bildireceksin" şeklinde konuştu.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 14 Ağustos Dünya Rabia Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement