18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü - Son Dakika
Yerel

18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü

18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü

Muş İl Göç İdaresi Müdürlüğü çalışanları, 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü münasebetiyle Vali Seddar Yavuz’u makamında ziyaret etti.

20.12.2016 17:38

Muş İl Göç İdaresi Müdürlüğü çalışanları, 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü münasebetiyle Vali Seddar Yavuz'u makamında ziyaret etti.

Ziyarette Göç İdaresi Müdür Vekili Fatih Işık, Vali Seddar Yavuz'a İl Göç İdaresi Müdürlüğünün teşkilatlanması, mevcut durumu ve kentte bulunan yabancı uyruklu şahıslar hakkında bilgi verdi. Ziyarette konuşan Vali Yavuz, yaklaşık 230 milyon insanın evinden uzakta, doğduğu sınırların dışında hayat sürdüğünü hatırlattı. Özellikle son birkaç yıldır iç savaş, terör gibi nedenlerle evlerinden ve yurtlarından olan insanların göçe zorlandığını belirten Vali Yavuz, "Bugün devletler savaş, zulüm ve yoksulluktan kaçanları sınırlarından geçirmemek, geçenleri geri göndermek için insan hayatını hiçe sayan, insan hakları ihlallerine neden olan sert yöntemlere başvurmaktadırlar. Elvan bebekler, denizlerde can vermektedir. Bütün bu olumsuzlukları göz önünde bulundurarak Türkiye göç konusunda transit ülkeden hedef ülke konumuna gelmiştir. Türkiye sadece Göçmenler Gününde değil, her zaman göçmenler noktasında bir hassasiyet göstermiştir. Komşu ülkelerde meydana gelen iç karışıklıklar nedeniyle 2011 yılından itibaren devletimizin uyguladığı açık kapı politikasıyla çok sayıda Suriye vatandaşı ülkemize sığınmaya başlamıştır. Bugün Suriye'den ülkemize sığınanların sayısı birçok ülkeye sığınanların toplamından kat kat fazladır. Bu necip millet her zaman aman dileyene kucak açmış, ekmeğini ve yuvasını mağdur ve mazlumlara paylaşmasını her daim bilmiştir. Bunu kendine vazife edinen aziz milletimiz, insan hakları diye çığırtkanlık yapan birçok devletin menfaatleri söz konusu olunca sessizleşmesine inat, mağdurlara ve mazlumlara sahip çıkmaya devam etmektedir. Ülkemiz bugün üç milyon Suriyeli kardeşimizi bağrına basarken, Halep'te 30 kilometrekarelik alan sıkışıp kalan insanların da imdadına koşmaktadır. Halep'te yaşanan zulme bütün dünya seyirci kalırken bizler; din, dil, ırk ve mezhep ayrımı gözetmeksizin mazlumların ve mağdurların tahliyesi için canla başla çalışıyoruz. Allah kimseyi vatansız etmesin" diye konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement