200 Sporcuya Malzeme Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

200 Sporcuya Malzeme Dağıtıldı

Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen ve Muş Valiliği koordinesinde Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübü Derneği’nin yürüttüğü ‘Gamze Bulut İzinde Olimpiyata Koşuyorum’ adlı projenin açılışı gerçekleşti.

12.12.2015 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen ve Muş Valiliği koordinesinde Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübü Derneği'nin yürüttüğü 'Gamze Bulut İzinde Olimpiyata Koşuyorum' adlı projenin açılışı gerçekleşti. Açılışta 200 sporcuya malzeme dağıtımı yapıldı.

Muş Gençlik Merkezi'nde düzenlenen açılış törenine, Vali Seddar Yavuz, Vali Yardımcısı Zeliha Uyan, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal, İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bülent Solmaz, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, çok sayıda davetli ile sporcular katıldı.

Vali Yardımcısı Zeliha Uyan'ın, SODES çalışmaları hakkında bilgi vermesi ile başlayan programda bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, 78 milyon vatan evladının aynı şekilde kucaklandığını belirterek, gençlerin kendilerine güvenmesini istedi. Çocukların ve gençlerin güzel bir şekilde yetişmelerinin en büyük dilekleri olduğunu ifade eden Vali Yavuz, "İnsanın kendisine güvenmesi için bir özelliğinin olması gerekir. İlimizdeki 130 bin eğitim çağındaki gencin, ailesine ve vatanına hayırlı olarak yetişmesi, en büyük vazifemizdir. Türkiye, son yıllarda sessiz ve büyük devrim gerçekleştirmiştir. Tarih, bu on yılı çok farklı yazacak. İlimizde 2 milyarlık yatırım yapıyoruz. Bu iş de sessiz devrimin ayak izleridir. Bizler, gençlerimize parlak bir gelecek vaat ediyoruz. Gençler, sizlerden istirhamım; asla aklınızı kiraya vermeyin. Hepiniz aklınızı kullanacak yaştasınız. Bu ülkenin geleceği için, sizlerin çok iyi yetişmesini istiyoruz" dedi.

2013-2014 yılları arasında 'Aslı Çakır'ın İzinde Olimpiyata Koşuyorum' projesinin başarıyla tamamlandığını ifade eden Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ali Kartal Kartal ise, "Atletizm branşında Kadir Koçlardan, Özkan Arslan, Emine Akbingöl, Mehtap Altın, Derya Konur ve Serdal Karataş, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri'ne yerleştirilmiştir. Bunun yanında Spor Lisesi Müdürlüğü bünyesinde kurulan takımlarımızın Dünya Şampiyonlukları getireceklerine inancımız sonsuzdur" ifadelerini kullandı.

SODES programı kapsamında 361 bin lira bütçeli projede, 200 kursiyere badminton, atletizm, voleybol, boks ve tekvando branşlarında, 11 ay süre ile eğitim verileceği belirtilirken, proje sayesinde dezavantajlı 60 sporcunun da günlük iaşe giderlerini karşılandığı ifade edildi.

Program, Vali Seddar Yavuz'un sporculara malzeme dağıtımı ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 200 Sporcuya Malzeme Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement