23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Yerel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Bozüyük, Söğüt, Gölpazarı, Osmaneli ve Pazaryeri ilçelerinde coşkuyla kutlandı.

23.04.2015 14:31

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Bozüyük, Söğüt, Gölpazarı, Osmaneli ve Pazaryeri ilçelerinde coşkuyla kutlandı.

Bozüyük'teki kutlamalara Kaymakam Vekili Muhammed Salih Koç, Garnizon Komutanı Vekili Yüzbaşı Süleyman Can, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Cumhuriyet Başsavcısı Tuncay Bozdoğan, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, daire müdürleri ve siyasi parti temsilcileri ile okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Kumral Abdal Anadolu Lisesi'nde devam eden törende, Saffet Şeker İlkokulu Müdürü Ensar Külekçi, yaptığı konuşmada, çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı dünya ile paylaşan ilk ve tek ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.

Kutlamalar, halk oyunu ekibinin ve öğrencilerin gösterisi ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ile dart müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Gölpazarı

Gölpazarı ilçesinde Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan kutlamalara, Kaymakam Celalettin Taşkaya, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Mehmet Dinç, Belediye Başkanı Vedat Kazıcı, Cumhuriyet Savcısı Yavuz Otur, Milli Eğitim Müdür Vekili Handan İhtiyar, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Hava muhalefeti nedeniyle Spor Salonu'nda devam eden törenlerde, Cengiz Topel ortaokul öğrencisi Kübra Kan, öğrenciler adına konuşma yaptı.

Kutlamalar, şiirlerin okunması, öğrencilerin ve halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından resim, şiir, satranç, masa tenisi, voleybol ve futbol müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Osmaneli

Osmaneli ilçesindeki törenler, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Osmaneli İlkokulu'ndaki kutlamalara Kaymakam Edip Çakıcı, Osmaneli İlçe Jandarma Komutanı Başçavuş Merdan Akbulut, Belediye Başkanı Münür Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Hicri Görgün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekici ve daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar ile öğrenciler katıldı.

Törenler, günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından, şiirlerin okunması ve ilköğretim okulu öğrencilerinin hazırladığı gösteriler ile Halk Eğitim Merkezi gitar kursu alan öğrencilerin müzik dinletisiyle devam etti.

Tören, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Pazaryeri

Pazaryeri ilçesindeki törenler, Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törene, Kaymakam vekili Kadir Apaydın, Garnizon Komutanı Kıdemli Başçavuş İlhan Canseven, Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Akpınar, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Belediye Kültür Merkezi'nde devam eden kutlamalarda, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin kupa ve madalyalarının verilmesi, şiirlerin okunması, halk oyunları ve skeç gösterileriyle sona erdi.

Kaymakam vekili Apaydın, bir öğrencinin kendisine verdiği Türk bayrağını öperek teslim aldı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, kentteki okullarda da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Söğüt

Söğüt ilçesindeki kutlamalarda, Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Yapılması planlanan etkinlikler, hava muhalefeti nedeniyle Cumartesi günü Ertuğrulgazi Tören alanında yapılmak üzere ertelendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement