23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Yerel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Düzce'nin ilçelerinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

23.04.2015 17:52

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Düzce'nin ilçelerinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Akçakoca'da Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Spor Salonu'nda devam eden törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik, "Mustafa Kemal ve arkadaşları bu vatana sahip çıkmışlar ve korumuşlar, sonra ki nesillere aktarmışlardır. Biz de bu emanete gözümüzle bakmalı çocuklarımıza da bu bilinci aşılamalıyız" ifadesini kullandı.

Halk oyunları ekiplerinin gösteri sunduğu, yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyelerin verildiği törene, Kaymakam Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Garnizon Komutanı Mürsel Öner'in yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Yığılca

İlçe merkezindeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan tören, spor salonunda devam etti.

Burada konuşan Kaymakam Mehmet Özcan, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, umutsuzluğun, yoklukların ve güçlüklerin yaşandığı bir dönemde açılması, geleceğimizi aydınlatan anlamlı ve önemli bir dönüm noktası olmuştur" dedi.

İlçe Jandarma Komutanı Mansur Çağan, Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, Yığılca Müftüsü Hüseyin Akkaya ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törende, zabıta ekipleri öğrencilere çikolata ikramında bulundu.

Gölyaka

Kent meydanındaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Makam koltuğunu sembolik olarak Yunusemre İlköğretim Okulu Öğrencileri İlayda Kelen ve Azim Samet Zorlu'na bırakan Kaymakam Murat Şener, yaptığı konuşma da, 23 Nisan'ın dünyada kutlanan ilk çocuk bayramı olduğunu kaydetti.

Spor Salonu'nda devam eden törende, öğrenciler şiir okudu, halk oyunu gösterilerinde bulundu.

Kaynaşlı

Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı'na, Kaymakam Şenol Koca, Belediye Başkanı Erol Bayraktar ve kurum müdürlerinin katılımıyla çelenk konuldu.

Tören kapsamında planlanan diğer programların hava muhalefeti dolayısıyla pazartesi günü gerçekleştirileceği bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement