Erzincan'da Öğretmenler Günü Töreni Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Erzincan'da Öğretmenler Günü Töreni Düzenlendi

Erzincan\'da Öğretmenler Günü Töreni Düzenlendi

Erzincan'da, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

24.11.2014 15:16  Güncelleme: 15:29

Erzincan'da, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Belediye önünde düzenlenen törende, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona eren törenin ardından Müftülük Konferans Salonu'ndaki programa geçildi.

Vali Süleyman Kahraman, burada yaptığı konuşmada, öğretmenin ders ve davranışlarıyla öğrencilerin zihninde silinmez ve yeri doldurulamaz bir öğretici olduğunu söyledi.

Öğretmenin, doğruyu öğreten, doğruyu düşündüren, öğrencisinin gönlünü coşturup ruhunu kanatlandıran, yolunu kesen bütün kara delikleri bertaraf edip onları aydınlık yarınlara ulaştıran talihli bir insan olduğunu belirten Kahraman, "Köklü ve güçlü medeniyetimizin asıl mimarları değerli öğretmenlerimizdir. Öğretmenlik erdemli kişilerin işidir, bu bilinçte olduğumuz için her öğretmen bizim için çok değerlidir" ifadelerine yer verdi.

Aziz Gün ise milletlerin varlıklarını devam ettirebilmeleri, gelişip kalkınmalarının öncelikle iyi yetişmiş nitelikli insan gücüne bağlı olduğunu ifade ederek, "Eğitim bugün sadece kalkınmanın ve gelişmenin temel unsuru değil aynı zamanda bir milletin dünya üzerindeki yerini tayin eden stratejik bir değerdir. Dünyanın en kutsal ve en eski mesleği olan öğretmenlik dün olduğu gibi bu gün de gelişin değişimin dönüşümün ve yenilenmenin anahtarı durumundadır" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Kahraman, emekli olan öğretmenlere plaket ve hizmet şeref belgesi verdi.

Törende, 87 stajyer öğretmenin yemin etmelerinin ardından, kent genelinde düzenlenen şiir, kompozisyon ve çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.

Törene,  Belediye Başkan Vekili Hüseyin Hira, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Sedat Uzuncezar, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı - Erzincan

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erzincan'da Öğretmenler Günü Töreni Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement