25 Yıllık Kan Davası Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

25 Yıllık Kan Davası Sona Erdi

25 Yıllık Kan Davası Sona Erdi

25 yıl önce Çermik Kalecik köyünde, Yılmaz ve Akçay'lar aileleri arasında meydana gelen kavgada 2 kişinin ölmesi sonucu süren kan davası 25 yıl sonra barışla noktalandı.25 yıl önce Çermik ilçesine bağlı Kalecik köyünde iki aile arasında çıkan...

09.06.2012 15:07

25 yıl önce Çermik Kalecik köyünde, Yılmaz ve Akçay'lar aileleri arasında meydana gelen kavgada 2 kişinin ölmesi sonucu süren kan davası 25 yıl sonra barışla noktalandı.

25 yıl önce Çermik ilçesine bağlı Kalecik köyünde iki aile arasında çıkan kavgada iki kişinin ölmesi sonucu başlayan kan davası kanaat önderlerinin devreye girmesiyle son buldu. İki aile arasında arabulucu olarak devreye giren Kalecikli Mustafa Dalkılıç, aynı köyden Ramazan Esmer ve eski Belediye Başkanı Ramazan Can'ın yoğun çabaları sonucu köyde yaşayan Yılmaz'lar ailesi ile Antalya'da yaşayan Akçay'lar ailesi ilçe merkezinde bir araya getirilerek, aralarındaki kan davasına nokta konularak barış sağlandı.

İki aile arasında arabuluculuk yapan Mustafa Dalkılıç, Ramazan Esmer ve eski Belediye Başkanlarından Ramazan Can, iki aileyi hacılar pasajında bir araya getirerek verilen barış yemeğinde aralarındaki kan davasını bitirdi. Yenilen barış yemeğinde iki aile fertlerinin yanı sıra çok sayıda Çermikli vatandaşlar da katıldı. Yenilen barış yemeğinin ardından eski Belediye Başkanı Ramazan Can yaptığı kısa konuşmada, "Kardeşliğimizin ve birlik beraberliğimizin zedelendiği kavgalar neticesinde ölümler yaşanıyor. Bu tür husumetlerin ve kan davalarının büyümeden insanlara zarar gelmeden önüne geçmek için çaba harcayanlara, özellikle 25 yıldan beri aralarındaki kan davasını bitiren Yılmaz ve Akçay ailelerine teşekkür ederim" dedi.

Köy imamı Cengiz Töre'nin okuduğu Kur'anı Kerim'in ardından iki aile fertleri birbirlerine sarılarak aralarındaki kan davasını bitirdi. İki aile arasında sağlanan barış ilçede sevince yol açtı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 25 Yıllık Kan Davası Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement