29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika
Yerel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Zonguldak'ın Alaplı ve Ereğli ilçesinde Cumhuriyetin 91. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yürüyüş ve fener alayı düzenlendi.

29.10.2014 21:41

Ereğli ve Alaplı ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında, Cumhuriyet yürüyüşü ve Fener Alayı düzenlendi.

Ereğli Belediyesi ve bazı sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen etkinlikte, Bağlık Polis Merkezi önünde toplanan grup, ellerindeki meşalelerle marşlar eşliğinde Devrim Bulvarı'ndaki Atatürk Anıtı önüne kadar yürüdü.

Yaklaşık 15 binin üzerinde katılımın olduğu etkinlikte, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı'nda görevli askerler vatandaşların alkışlarını aldı.

Yürüyüşe, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, siyasi parti yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlik kapsamında yapılması planlanan Yusuf Güney konseri, Karaman'ın Ermenek ilçesindeki maden kazası nedeniyle iptal edildi.

Alaplı

Alaplı ilçesinde, Kaymakamlık, belediye başkanlığı ve sivil toplum kuruluşlarınca organize edilen etkinlik için Tepeköy Mahallesi'nde toplanan binlerce kişi, ellerinde Türk bayrakları ile sloganlar atarak Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü.

Yürüyüşe, Kaymakamı Altuğ Çağlar, Garnizon Komutanı Emre Balci, Belediye Başkanı Nuri Tekin, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Tektaş, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement