Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
Yavuz, mesajında Türk tarihine altın harflerle yazılan ve dünya tarihinde eşine rastlanmayan Türk kurtuluş destanı sonucu Türk milletinin karakterine en uygun idare sistemi olarak ilan edilen Cumhuriyetin 91. yılının büyük mutlulukla kutladığını ifade etti.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun eşsiz liderliğindeki kurtuluş mücadelesinde canı ile malı ile mücadele eden kahraman ecdadın emaneti olan Cumhuriyetin sağladığı imkanlarla 90 yıllık süreçte çok büyük başarılara imza atıldığını ifade eden Yavuz, şunları kaydetti:
"Günümüz itibariyle her gün gelişen sosyo-ekonomik yapısı ve 77 milyon dinamik ve çalışkan nüfusu ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti dünyada söz sahibi bir ülke haline gelmiş, Atatürk'ün gösterdiği hedef olan muasır medeniyetler seviyesine ulaşma yolunda çok önemli mesafe kat edilmiştir. Dünya genelinde küreselleşme ve doğal kaynak yetersizliğine bağlı olarak uygulana gelmekte olan ve ülkemizi de doğrudan ve dolaylı hedef alan entrikalar, komşu ülkelerde yaşanan iç karışıklıklar ve kaoslara rağmen ülkemiz, milletimizin eşsiz sağduyusu ve asla sarsılmayan milli ve manevi değerlerine bağlılığından kaynaklı iradesi ile bu tür oyunların da üstesinden gelecek, Cumhuriyetimizin 100. yılında çok daha güçlü ve büyük Türkiye için belirlediğimiz hedeflere emin adımlarla yürümeye devam edecektir"
Yavuz, bu duygularla ulu önder Atatürk, şehitler ve gazileri saygıyla andıklarını belirterek, Gümüşhanelilerin bayramını kutladı. - Gümüşhane
Son Dakika › Yerel › 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.