3 Aralık Dünya Engelliler Günü - Son Dakika
Yerel

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Atatürk Parkı’nda tören düzenlendi.

03.12.2015 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Atatürk Parkı'nda tören düzenlendi.

Törene Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı V. Ramazan Akyürek, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu As Başkanı Ali Duran Karakaya, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve engelli öğrenciler ile aileleri katıldı.

Atatürk Parkı'nda engelli öğrenciler tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Törenin açılış konuşmasını yapan görme engelli Osman Alıcı, "Son senelerde yapılan belli düzenlemelerle engellilerin birçok problemlerine çözüm bulunmuş ise de hala planlanan kentlerimizde engellilerin ulaşımı ulaşılabilirliği henüz sağlanmamıştır" dedi.

Törende konuşan Adana Valisi Mustafa Büyük ise, "Dünya Engelliler Günü, üzerinde durmamız gereken daha yaygın bir şekilde kutlamamız gereken özel günlerden birisi. Son dönemde geçmişle kıyaslandığı zaman çok önemli mesafeler alındığını bildiğimiz engellilere yönelik hizmetler mutlaka çok daha artarak gelişerek büyümesi, ilerlemesi gerekiyor. Bunda toplumun duyarlılığı, farkındalığı, bu konuya olan ilgisi çok önemli" şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Bandosu'nun çeşitli şarkıları seslendirdiği, engelli öğrencilerin tango gösterisi yaptığı törende, işitme engelli öğrenciler halk oyunları gösterisi sundu.

Tören, Vali Mustafa Büyük, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı V. Ramazan Akyürek ve Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu As Başkanı Ali Duran Karakaya'nın engelliler ile yakından ilgilenerek, onlara karanfil dağıtması ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 3 Aralık Dünya Engelliler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement