3. Uluslararası Ahlat-Avrasya Bilim, Kültür ve Sanat Sempozyumu" - Son Dakika
Yerel

3. Uluslararası Ahlat-Avrasya Bilim, Kültür ve Sanat Sempozyumu"

"3. Uluslararası Ahlat Avrasya Bilim, Kültür ve Sanat Sempozyumu" kapsamında Bitlis'in Ahlat ilçesine gelen bilim adamları ve akademisyenler, ilçedeki tarihi mekanlarını gezdi.

25.09.2014 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"3. Uluslararası Ahlat- Avrasya Bilim, Kültür ve Sanat Sempozyumu" kapsamında Bitlis'in Ahlat ilçesine gelen bilim adamları ve akademisyenler, ilçedeki tarihi mekanlarını gezdi.

22-24 Eylül 2014 tarihleri arasında düzenlenen "3. Uluslararası Ahlat-Avrasya Bilim, Kültür ve Sanat Sempozyumu"na katılan bilim adamları ve akademisyenler, Ahlat ilçesine geldi.

Eski Ahlat Şehri Kazı Başkanı Prof. Dr. Recai Karahan eşliğinde Ahlat Selçuklu Mezarlığı'nı gezen akademisyenler, Karahan'dan yapılan çalışmalar ve mezarlık hakkında bilgi aldı.

Gazetecilere açıklama yapan Yrd. Doç. Dr. Esra Kürüm, sempozyumun özellikle Ahlat ayağının olukça verimli geçtiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Selçuklu Mezarlığı bizim mirasımızdır. Buraya her gelişimde çok duygulanırım. Selçuklu Mezarlığı sadece yaşanmış hayatlar değildir. Selçuklu Mezarlığı Ahlat'ın tarihi, mirası, zenginliği ve hazinesidir. Üzerine çok konuşulacak bir alandır. Nitekim biz yıllardır konuşuyoruz bitiremedik ve bitecek gibi de değil." - Bitlis

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 3. Uluslararası Ahlat-Avrasya Bilim, Kültür ve Sanat Sempozyumu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement