4. Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması'nda Ödüller Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Yerel

4. Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması'nda Ödüller Sahiplerini Buldu

4. Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması\'nda Ödüller Sahiplerini Buldu

Forum Mersin Alışveriş Merkezi’nin Mersin Üniversitesi (MEÜ) işbirliğiyle bu yıl 4.’sünü düzenlediği Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu.

31.05.2015 00:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Forum Mersin Alışveriş Merkezi'nin Mersin Üniversitesi (MEÜ) işbirliğiyle bu yıl 4.'sünü düzenlediği Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu. Yarışmanın birincisi, yönetmen Hakan Sümer'in 'Sonuç' filmi oldu. Atıf Yılmaz'ın eşi oyuncu Deniz Türkali, törende duygusal anlar yaşayarak gözyaşlarına hakim olamadı.

Türk sinemasının usta yönetmeni Atıf Yılmaz'ın anısına düzenlenen 4. Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması'nda dereceye giren 5 film, düzenlenen törenle açıklandı. Amatör ve profesyonel 226 sinemacının kurmaca türünde 237 eserle katıldığı yarışmanın ödül töreni, Forum Mersin AVM Atıf Yılmaz Meydanı'nda yapıldı. Forum Mersin ve MEÜ işbirliğinde Daraba Film Medya Event Tasarım organizasyonu ile gerçekleştirilen ödül törenine, Mersin Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, MEÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Senem Duruel Erkılıç, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Aşkın Günay, Atıf Yılmaz'ın eşi oyuncu Deniz Türkali, oyuncu Sinem Yaruk, Forum AVM Genel Müdürü Adem Erol ve davetliler katıldı.

Sunuculuğunu Vatan Şaşmaz'ın yaptığı gecede, ödüller açıklanmadan önce finale kalan 5 kısa filmin tanıtımı gerçekleştirildi. Daha sonra bir konuşma yapan Forum AVM Genel Müdürü Adem Erol, 2006 yılında yaşamını yitiren Atıf Yılmaz'ı doğduğu kent Mersin'de, Yeşilçam'ın 100. yılında anmanın gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Projeyle kısa filmle ilgilenenleri, başarılı ve etkili eserler üretmeye teşvik etmeyi ve özendirmeyi, büyük usta Atıf Yılmaz gibi Türk sinemasının geleceğine katkı sağlamayı amaçladıklarını belirten Erol, Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması'nda daha önce birincilik ödülü alan iki filmin uluslararası başarılara da imza attığını vurguladı. Yarışmaya her yıl katılan yarışmacı ve eser sayısı ile çekilen filmlerin kalitesinin arttığına dikkat çeken Erol, "İlk yıl 158, 2'nci yılda 166, 3'ncü yıl da 215 eserin katıldığı Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması'na bu yıl rekor düzeyde katılımla 237 eser elimize ulaştı. Bu yılın kazananlarını tebrik ediyor, 4 yıllık yarışma serüvenimizde bize yol arkadaşlığı yapan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

DENİZ TÜRKALİ GÖZAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Oturduğu yerde de kürsüde de oldukça duygusal anlar yaşayan Deniz Türkali ise sesi titreyerek yaptığı konuşmasında gözyaşlarına hakim olamadı. "Merhaba Mersin. Bana Atıf Yılmaz'ı veren güzel Mersin" diyerek sözlerine başlayan Türkali, vefa duygusunun çok önemli olduğunu dile getirerek, "Mersin'e bunun için de teşekkür ediyorum. Bu kısa metraj film yarışmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Her yıl daha çok katılım oluyor. Biz seçerken elenmiş filmleri seyrediyoruz. Her yıl seçim yaparken ben kendi payıma güçlük çekiyorum ilk üçü işaretlemekte. Ben çok teşekkür ediyorum, devamını istiyorum. Ne olur Atıf Yılmaz Kısa Film yarışması hiç bitmesin" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Günay da önümüzdeki yıl festivale dönüşmesi halinde Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi.

Vali Yardımcısı Kartal ise Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması'nın Mersin adına bir gurur olduğunu dile getirdi. Mersin'in, Türkiye'nin kültür hayatına çok şey vermiş bir il olduğuna vurgu yapan Kartal, Mersin'de Nevit Kodallı'dan Atıf Yılmaz'a kadar pek çok alanda altı çizilecek iz bırakmış insanlar olduğunu söyledi. Yarışmanın artık geleneksel hale geldiğini ifade eden Kartal, bu kısa filmlerin büyük sinemacıların gelmesi olmasını diledi.

Konuşmaların ardından yarışmaya katılan 237 eserden ön jüri değerlendirmesiyle belirlenen 10 filmden finale kalan 5 film açıklandı. 4. Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması'nın birincilik ödülünü yönetmen Hakan Sümer'in 'Sonuç' isimli filmi aldı. Ziya Demirer'in 'Salı' filmi de 2. olurken, Ömer Çapoğlu ve Serdar Önal'ın 'Wong Kar-Wai Üzerine Kısa Bir Film' adlı film de 3.'lük ödülüne layık görüldü. Yarışmada, 'Kadın' temalı filmlerde Forum Mersin AVM Kadın Özel Ödülü Altan Yücel'in 'Esinti', Forum AVM'ler Özel Ödülü ise Özlem Güler'in 'Li Ezmani-Gökyüzünde' filmlerine verildi. Yönetmenlere ödüllerini Vali Yardımcısı Kartal, Deniz Türkali, Forum AVM Genel Müdürü Erol ve diğer katılımcılar verdi. Yarışmada ayrıca, birinciye 6 bin, ikinciye 3 bin 500, üçüncüye 2 bin 500, özel ödül alanlara ise 2'şer bin lira para ödülü verildi. Gece, finale kalan 5 kısa filmin gösterimi ile sona erdi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 4. Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması'nda Ödüller Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement