42 Yılda 2 Bin 500 Kilim Topladı - Son Dakika
Yerel

42 Yılda 2 Bin 500 Kilim Topladı

42 Yılda 2 Bin 500 Kilim Topladı

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı Anadolu'nun dört bir yanından topladığı kilimlerle Isparta Belediyesi tarafından Prof. Dr. Turan Yazgan etnografya halı ve kilim müzesi’nin kurulmasına ışık tutan etnografya araştırmacısı İsmail Ateş ziyaret etti.

04.06.2014 17:45

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ı Anadolu'nun dört bir yanından topladığı kilimlerle Isparta Belediyesi tarafından Prof. Dr. Turan Yazgan etnografya halı ve kilim müzesi'nin kurulmasına ışık tutan etnografya araştırmacısı İsmail Ateş ziyaret etti.

Etnografya araştırmacısı İsmail Ateş, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ı ziyaret etti. Ziyarette Günaydın, Ateş'in Amerikalıların Yörük kültürünü araştırmasından etkilenerek çıktığı yaklaşık yarım asırlık yolculuğunun sonunda Toroslardan toplayıp Isparta Belediyesi'ne bağışladığı kilimlerle Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesi'nin kurulduğunu söyledi. Günaydın, "Ateş olmasaydı, mimari yapısıyla müzemiz ve kilimlerimiz olmayacaktı. Paha biçilmez değerleri Isparta'mıza hibe eden hocamıza teşekkür ederim" dedi.

Etnografya Araştırmacısı İsmail Ateş'in 42 yıldır Toroslar başta olmak üzere tarihi ve kültür değerleri yüksek 2 bin 500'e yakın kilim ile diğer değerleri toplayarak Isparta Belediyesi'ne hibe ettiğini hatırlatan Günaydın, "Bu kilimlere başkaları bedeli karşılığında talip olmasına karşın sayın hocamız bunları 5 yıl önce 'belediyenize hibe etmek istiyorum' demişti. Bu değerlerin Isparta'ya hizmet açısından müzede sergilenmesini arzu etmişti. Müzemiz mükemmel denecek bir hal aldı, ancak biz daha da mükemmel olması için çalışıyoruz. Türk kültürünü gelecek kuşaklara aktarıyor. İsmail Ateş hocamız olmasaydı, bu müze, bu mimari, bu tasarım ve içerisindeki kilimler olmayacaktı" dedi.

Etnografya Araştırmacısı İsmail Ateş de, atalarımızın kültür, tarih, inanç ve geleneklerini kilimlere yazdığını söyledi. - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 42 Yılda 2 Bin 500 Kilim Topladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement